AMERIKANCI I BRITANCI POMAŽU KURTIJU KAO ZELENSKOM: Obećali mu rakete i opremu za otkrivanje položaja srpske vojske!

Novosti online

23. 09. 2022. u 14:55

NAJVIŠI diplomatski predstavnici zemalja Kvinte sastali su se u četvrtak u Prištini sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem i tom prilikom su razmatrane namere privremenih vlasti u Prištini da sačine svojevrsne elaborate o zemljama članicama UN za koje smatraju da mogu kod njih da izdejstvuju podršku za članstvo "Kosova" u UN - saznaju nezvanično "Novosti".

АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ ПОМАЖУ КУРТИЈУ КАО ЗЕЛЕНСКОМ: Обећали му ракете и опрему за откривање положаја српске војске!

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako prenose naši izvori, diplomatski predstavnik SAD u Prištini, koji je prisustvovao sastanku, preneo je Kurtiju da su diplomatske strukture Amerike odlično prihvatile elaborat i predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani u vezi sa "pikiranim" zemljama kod kojih će lobirati za podršku za članstvo lažne države u UN.

- Predstavnik Amerike je istakao da će zahtev "Kosova" da im se, između ostalog, u vojnu pomoć koja im je namenjena uvrsti i sistem protivelektronske zaštite za novoizgrađene baze na severu KiM - biti prihvaćen i da će im SAD dostaviti tri takva sistema  - preneli su izvori "Novosti".

Na pomenutu konstataciju diplomatskog predstavnika SAD Kurti je izrazio zahvalnost.

U nastavku, kako kaže naš izvor, on je informisao prisutne predstavnike zemalja Kvinte da su poslednjih dana kosovske obaveštajne strukture primetile "povećanu frekvenciju ljudi oko novoformiranih baza Kosovske policije na severu KiM, a da kosovske službe procenjuju da je to naredba srpskih bezbednjaka, sa ciljem da navedene osobe dostave tačne koordinate baza, kako bi mogle postati meta srpske artiljerije u slučaju sukoba".

Osim navedenog, kako saznajemo, razmatran je zahtev "Kosova" da im se u paket američke vojne pomoći uvrste i rakete dometa do 10 kilometara, kao i da se sprovede obuka pripadnika "Bezbednosnih snaga Kosova" da njima rukuju. Diplomatski predstavnik SAD je istakao da će to biti predmet daljih analiza nadležnih vojnih i političkiih organa u Vašingtonu.

- Na kraju, Kurti je od diplomata Kvinte zatražio da međunarodne snage i njihove obaveštajne strukture dostave privremenim vlastima u Prištini koordinate mesta na kojima se stacioniraju vojne i policijske snage Srbije u administrativnom pojasu KiM prilikom dnevnih patrola, na šta je predstavnik Velike Britanije kazao da će takav zahtev "Kosova" preneti svojim nadležnim organima na odobrenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

DRAMA KOD LOZNICE: Rade ubio vuka od 36 kilograma - na samo 500 metara od sela (FOTO)