VUČIĆEV GOVOR OBELEŽIO GENERALNU SKUPŠTINU UN: Svet želi da čuje predsednika Srbije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 09. 2022. u 12:03

GOVOR predsednika Srbije Aleksandara Vučića u UN, poredeći sa brojem stanovnika, prvi je po pregledima na Jutjub kanalu UN.

ВУЧИЋЕВ ГОВОР ОБЕЛЕЖИО ГЕНЕРАЛНУ СКУПШТИНУ УН: Свет жели да чује председника Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

To je vidljivo na Jutjub sekciji "trending", gde je prikazano šta se najviše gleda i u ovom trenutku, najbrže raste i ima najviše pregleda - a to je upravo Vučićev govor.

Kao što se može videti, Vučićev govor pregledalo je 103 hiljade ljudi. Ispred njega nalazi se govor Džozefa Bajdena, dok je govor ukrajinskog predsednika, poređenja radi, gledalo tri puta manje ljudi.

Dakle, po apsolutnim brojevima ispred Vučića su američki predsednik Džo Bajden i predsednik Filipina Bongbong Markos, ali njihove zemlje imaju daleko veći broj stanovnika nego Srbija.

Foto: Printskrin Jutjub

Predsednik Srbije je juče istakao da ne znači mnogo to što je više ljudi videlo njegov govor od govora predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

- On je u središtu pažnje sada. Ne mislim da je on lično zbog toga srećan. Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji, zato što se neko mali drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misija nekih od najvažnijih zemalja da mi čestitaju. Izašli su iz sale da me sačekaju, čestitaju, i kažu da ovo nisu čuli u poslednjih 10 godina - rekao je on.

Vučić ističe da je on strastveno i argumentovano branio našu poziciju, i svima smo pokazali da nismo šaka zobi koju može svako da pozoba.

- Oni sada svi znaju da smo mi pokazali taj narativ jedinstva u borbi za teritorijalni integritet. Jer smo podsetili na neke stvari kojih ne žele rado da se sećaju, kada je u pitanju poštovanje teritorijalnog integriteta i Povelje UN. Nije to pitanje snage, već sam narativ i priča teže prolazi ako neko postoji da ih podseti kako su poštovali Povelju UN nekoliko decenija ranije - ističe predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a