NEDELJA SA PREDSEDNIKOM: Vučić se zahvalio Erdoganu i Novakovoj i poručio da nikakvog priznanja Kosova neće biti

Novosti online

12. 09. 2022. u 00:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio je se na svom zvaničnom "Instagram" nalogu zahvalivši se kolegama iz Turske i Mađarske na ovonedeljnoj poseti Beogradu.

НЕДЕЉА СА ПРЕДСЕДНИКОМ: Вучић се захвалио Ердогану и Новаковој и поручио да никаквог признања Косова неће бити

Foto: Tanjug

Predsednik se osvrnuo na prethodnu sedmicu, u kojoj je pored posete predsednika Erdogana i predsednice Novak, održao sastanak sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom. Vučić je na tom sastanku poručio da je stav Srbije da nikakvog priznanja tzv. Kosova neće biti.


On je nedelju završio važnom posetom UAE, gde je sa šeikom Mohamedom bin Zajedom potpisao veliki broj sporazuma važnih za Srbiju.


- Srbija je ove nedelje bila domaćin dragim prijateljima, iskrenim i pouzdanim partnerima, predsednicima Turske i Mađarske. Bila mi je velika čast da ponovo ugostim predsednika Erdogana sa kojim sam razgovarao o stabilnosti u regionu i važnosti očuvanja mira, kao i o unapređenju međudržavne ekonomske i političke saradnje.

Poželeo sam zatim dobrodošlicu i Katalin Novak, predsednici prijateljske Mađarske, koja kao članica EU daje najveću podršku Srbiji na evropskom putu. Između naše dve nacije rodilo se iskreno prijateljstvo, koje nastavljamo da čuvamo i jačamo i u političkom i ekonomskom smislu.

Održao sam važan i težak sastanak sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske i kancelara Nemačke. Naša poruka ostala je ista: nikakvog priznanja Kosova neće biti! Proces se nastavlja, pred nama su teški meseci, ali ćemo i dalje da insistiramo na poštovanju međunarodnog prava.

Nedelju sam završio važnom posetom UAE. Kao i uvek do sada, imao sam odlične razgovore sa dragim prijateljem predsednikom UAE Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom. Razmotrili smo izuzetno važna regionalna i globalna pitanja i potpisali veliki broj sporazuma od ogromne koristi za Srbiju - napisao je Vučić.
 


Podsetimo,  Vučić se sutra boraviti u Sloveniji, gde će učestvovati na samitu Procesa Brdo-Brioni.

BONUS VIDEO: MOĆNO VOZILO KUPLjENO OD PUTINA: Vučića u belom automobilu voze po Emiratima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (61)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)