VUČIĆ: Ne mislim da su homoseksualci zlo, ali nisam oduševljen paradama

Novosti online

10. 09. 2022. u 09:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je u Palati Srbija predsedavao sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

ВУЧИЋ: Не мислим да су хомосексуалци зло, али нисам одушевљен парадама

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

Na sednici je bilo reči o situacija na Kosovu i Metohiji, održavanju "Evroprajda 2022" i sajber-bezbednost u energetskom sektor, a na njoj su prisustvovali i Ana Brnabić, Bratislav Gašić, Siniša Mali, Petar Petković, Vladimir Orlić, Nebojša Stefanović, Milan Mojsilović.

Govoreći o izjavi patrijarha Porfirija o gej paradi da se "zlo ne leči", predsednik kaže da ne misli da patrijarh ima bilo kakav loš odnos prema bilo kojim ljudima.

- Srpsku pravoslavnu crkvu izuzetno poštujem. To je institucija od ključnog značaja za opstanak našeg naroda, pogotovo tamo gde naših institucija nema. Uvek kroz istoriji je tako. Da mislim o Ani Brnabić da je zlo, ne bi bila ovde. Mislim da se radi o vrednoj ženi koja radi sve najbolje za svoju zemlju. Imam u široj porodici ženu koja je gej i ne bih je menjao za bilo koga drugog. Mislim da je predobra i ne mislim da je zlo. Mnogi od mojih saradnika su homoseksualci. Ja ne mogu da mislim da su zlo, ali nisam oduševljen paradama i nikada ne bih išao na nju. Da su mene pitali za savet, rekao bih da se bave pitanjima nasleđivanja, posete u bolnicama, a koga briga za paradiranje. Oni su izabrali paradiranje, misle da je to za njih važno - rekao je Vučić.


Tekstualni preno uživo možete pratiti na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Narod čeka Vučića u Požarevcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (73)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!