DANAS SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Važne teme za Srbiju, Vučić uoči predsedavanja poručio - "Nikakvog priznanja Kosova neće biti!"

Novosti onlajn

09. 09. 2022. u 20:39 >> 00:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić predsedavaće danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će biti razmatrani situacija na Kosovu i Metohiji, održavanje Evroprajda 2022 i sajber bezbednost u energetskom sektoru.

ДАНАС СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Важне теме за Србију, Вучић уочи председавања поручио - Никаквог признања Косова неће бити!

Foto D. Milovanović

Sednica će biti održana u Palati Srbija sa početkom u osam časova, a nakon sednice planirano je obraćanje medijima, najavila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je juče u Požarevcu, na svečanom otvaranju treće fabrike Motherson Group u Srbiji, tokom obraćanja novinarima najavio da će se na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razmatrati o važnim pitanjima. 

- Zima neće biti laka zbog sukoba u Ukrajini, zbog milion problema koji su zadesili svet. Trudićemo se da bude što lakša za naše građane, da što manje osetite. U subotu ćemo imati važnih objava, važnih stvari za sve ljude, za sve građane u Srbiji, molim vas da svojoj državi pomognete i da razumete težinu situacije u kojoj se nalazimo - naveo je juče predsednik. 

Vučić razgovarao sa Lajčakom

Podsetimo, predsednik Vučić poručio je danas na početku razgovora sa pregovaračima EU u Beogradu da neće biti nikakvog priznanja (tzv.) Kosova.

- Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, uvek spreman na kompromisna rešenja, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN. Nema predaje! Živela Srbija- napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Trojica diplomata su pre dolaska u Beograd boravila u Prištini gde su se sastali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Posebna sednica Narodne skupštine u utorak

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić sazvao je Prvu posebnu sednicu Narodne skupštine, za utorak, 13. septembar, sa početkom u 10.00 časova.

Za ovu sednicu predsednik Narodne skupštine utvrdio je dnevni red sa jednom tačkom: Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)