PETKOVIĆ UPOZORIO: "Neka Kurti dvaput razmisli pre nego što pokaže mišiće Srbima"

Novosti online

08. 09. 2022. u 15:39

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti jedino jak u kršenju dogovora i prava Srbima, kao i u antisrpskoj retorici.

ПЕТКОВИЋ УПОЗОРИО: Нека Курти двапут размисли пре него што покаже мишиће Србима

Foto: Tanjug

Petković je rekao da Kurti treba dva puta da razmisli kada pokušava da trenira mišiće nad Srbima sa Kosova i Metohije i zvaničnim Beogradom, jer mu to neće doneti ništa dobro.


Saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije prenosimo u celosti.

- Kada Aljbin Kurti pokušava da trenira mišiće nad Srbima sa Kosova i Metohije i zvaničnim Beogradom neka dva puta razmisli, jer mu to neće doneti ništa dobro niti će mu rešiti probleme sa restrikcijama struje, štrajkovima prosvetnih radnika, nezadovoljnim građanima koji svakoga dana iskazuju socijalni bunt širom Prištine.

U jednom je Kurti u pravu, jak je jedino na kršenju sporazuma i dogovora, antisrpskoj retorici, kršenju ljudskih i političkih prava Srbima, na populizmu i demagogiji i to su discipline sa kojima niko normalan ne želi da se meri sa njim.

O kakvoj to demokratiji Kurti priča kada je moguće da silovatelj maloletne devojčice s Kosova dobije istu kaznu zatvora kao mladić koji je samo želeo da obeleži Vidovdan?

Nema sumnje da je za poslednjih desetak dana Kurti sa zavišću mogao samo da gleda kako je Beograd bio centar inicijative "Otvoreni Balkan", da je na hiljade Srba na severu Kosova i Metohije ponosno i oduševljeno dočekalo svoju premijerku Anu Brnabić i na posletku detalje veličanstvene posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu nakon koje je obećana i isporuka letelica "bajraktar", a koga je Kurti mogao da vidi samo na snimcima i fotografijama?

Povređena sujeta i ranjeni ego moraju da nađu svoj odušak, zato samo neka se Kurti hrani i hrabri svojom slikom na društvenim mrežama i šunjanjem po severu Kosmeta, gde može da vidi i odlučnost Srba da formiraju ZSO, ne dozvole njegove jednostrane i protivtravne mere i koliko vole svoju jedinu državu Srbiju. Tu mu ne mogu pomoći ni blindirani Rosu džipovi i specijalne jedinice.

Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da jača u svakom smislu, da ostaje ekonomski lider u regionu uprkos svim izazovima i krizama, da podstiče regionalnu saradnju u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ i ulaže u srpske sredine na Kosovu i Metohiji zbog čega ima nepodeljenu podršku srpskog naroda u pokrajini - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRAM VAS BILO LAŽOVI JEDNI Vučić jasno o licemerju Zapada: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži