KURTI HTEO DA IZAZOVE NOVE TENZIJE Petković: Nakon posete Ane Brnabić, odmah je "potrčao" da se slika na severu KiM

D.Z.

07. 09. 2022. u 10:37

DIREKTOR kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je poseta premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija severu KiM imala za cilj da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost.

КУРТИ ХТЕО ДА ИЗАЗОВЕ НОВЕ ТЕНЗИЈЕ Петковић: Након посете Ане Брнабић, одмах је потрчао да се слика на северу КиМ

Foto: Tanjug

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za KiM, Petković je istakao da o uspešnosti posete premijerke Ane Brnabić južnoj srpskoj pokrajini najbolje svedoči činjenica da je već sutradan Aljbin Kurti "potrčao" da se slika na severu Kosova i Metohije.

- Samo što je Anu Brnabić sa oduševljenjem dočekalo više hiljada Srba, dok je Kurti krišom i tajno morao da se šunja severom naše pokrajine, da ga slučajno neki Srbin ne sretne, a jedini koji su ga dočekali jesu pripadnici Rosu - rekao je Petković.

On je rekao do to najbolje govori da Kurti nema šta da traži na severu KiM.

- I to najbolje govori koliko Kurti nema šta da traži na severu pokrajine i da je njegova jedina namera da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost, uz opsesivnu želju da se snima za društvene mreže - istakao je Petković.

Kako je navedeno u saopštenju "nema sumnje da je Kurti dobro zapamtio kako mu je srpski narod nedvosmisleno pokazao da nema šta da traži na severu Kosova i Metohije kada je poslednji put javno pokušao da kroči u neku srpsku sredinu".

- Zato sada mora da se prikrada i "hrabro" snima, da ubedi sebe da je zaista bio na severu - kazao je Petković. 

On je ocenio da je "dobro da je Kurti detaljno gledao posetu predsednice Vlade Srbije Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću, jer je mogao da nauči kako se šalju poruke mira, demokratije i stabilnosti i koga Srbi jedino prihvataju za svog premijera".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)