"JUTROS U 9 SATI SAM DOBIO INFORMACIJU..." Vučić o situaciji na Kosovu i Metohiji - Neće biti više od 200 zamenjenih tablica

Novosti online

03. 09. 2022. u 16:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, prema jutrošnjim informacijama koje ima, samo dvoje građana sa severa Kosova i Metohije, prihvatilo da promeni tablice, što, kako je rekao, samo potvrđuje koliko je odluka Prištine neodgovorna i neozbiljna.

ЈУТРОС У 9 САТИ САМ ДОБИО ИНФОРМАЦИЈУ... Вучић о ситуацији на Косову и Метохији - Неће бити више од 200 замењених таблица

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Trenutno, to je informacija od jutros u 9 sati, dvoje građana je prihvatilo da promeni tablice. Jedan od njih radi u prištinskim instititucijama, drugi nije. Tako da im dobro ide… - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko je ljudi sa severa promenilo tablice.

Kako je rekao, ima oko 9.000 KM tablica, a 7.500 su baš na severu Kosova i Metohije.

- Očigledno da svi čekaju u redu da podrže te Kurtijve ideje - dodao je Vučić ironično.

Kako je dodao, njegova procena je da neće biti više od 200 zamenjenih tablica, sa KM na RKS.

- Videćemo.. Možda ja grešim, možda on (Kurti) bolje poznaje naš narod nego što ga ja poznajem. Ali, to govori koliko je to bilo neodgovorno, nezobiljno.. da ne govorim dalje - rekao je Vučić.

Pitanje preregistracije, odnosno zamene tablica na RKS je podiglo tenzije početkom avgusta na KiM, kada je ta odluka odložena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna