HVALA VUČIĆU ŠTO MI JE JOŠ JEDNOM UKAZAO POVERENJE: Dačić za "Novosti" nakon obraćanja predsednika Srbije

S.S.R.

27. 08. 2022. u 11:32

IVICA Dačić je posle najave predsednika Aleksandra Vučića da će predsednik SPS imati važnu funkciju u Vladi i biti i koordinator za službe bezbednosti rekao da je spreman da zajedno sa predsednikom radi najbolje za Srbiju.

ХВАЛА ВУЧИЋУ ШТО МИ ЈЕ ЈОШ ЈЕДНОМ УКАЗАО ПОВЕРЕЊЕ: Дачић за Новости након обраћања председника Србије

Foto Tanjug

- Spreman sam da u ovim teškim trenucima za zemlju, kada se borimo za Kosovo i Metohiju i suočavamo sa brojnim izazovima i pritiscima sa strane, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem radim najbolje za Srbiju. Kao i do sada Socijalistička partija Srbije biće pouzdan partner SNS, a državna stabilnost i nacionalni interes je za obe partije najvažnije pitanje. Nova funkcija biće mi još jedan politički izazov i trudiću se da  je,kao i sve do sada, obavljam najbolje što mogu. Hvala Vučiću što mi je još jednom ukazao poverenje - rekao je Dačić za "Novosti".

Predsednik Vučić je danas saopštio da predlaže Narodnoj skupštini Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

- U skladu sa Ustavom, nakon što sam saslušao mišljenje predstavnika izbornih lista, doneo sam odluku o predlogu kandidata sa predsednika Vlade Srbije. Odluka je bila komplikovana i složena i unutar najveće stranke u zemlji, i sva tri kandidata za predsednika Vlade će biti članovi Vlade. Kada je došlo do izbora između Ane Brnabić i Miloša Vučevića nijedna strana nije prevagnula, jer imaju jaku podršku u stranci. Predlažem Narodnoj skupštini Anu Brnabić za predsednika Vlade - rekao je Vučić.

On je dodao da Ana Brnabić neće biti ceo mandat predsednica Vlade, i da će 2024. godine doći do rekompozicije nove vlade.

- Ivica Dačić će takođe imati važnu funkciju koordinatora službi bezbednosti. Siniša Mali, u kog imam ogromno poverenje, biće jedan od potpredsednika Vlade, po onome što sam mogao da zaključim na sastanku Predsedništva stranke. Ovo je naš dogovor, kod nas nema trzavica i svađa, mi smo za ovo vreme postali i prijatelji, i dobro znamo šta radimo i kako da sačuvamo stabilnost države u ovom trenutku. Mislim da će Miloš uneti dodatnu dozu stabilnosti i odgovornosti, i pripremiti se u nekom budućem periodu za važne dužnosti, kao i Siniša što se priprema - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!