JURE GRAFITE, A ĆUTE O "VELIKOJ ALBANIJI": Policija tzv. Kosova ne reaguje na terorističke oznake

D. M. - D. Z.

20. 08. 2022. u 09:00

SAMO dan posle dijaloga u Briselu koji je Kurti minirao odbijajući svaki kompromis, Priština je "servirala" novu provokaciju: u naselju Suvi Do u Severnoj Mitrovici osvanule su zastave terorističke OVK i "velike Albanije".

ЈУРЕ ГРАФИТЕ, А ЋУТЕ О ВЕЛИКОЈ АЛБАНИЈИ: Полиција тзв. Косова не реагује на терористичке ознаке

Obeležja u naselju Suvi Do, Foto Kosovo onlajn

U kosovskoj policiji kažu da o tom slučaju nije pokrenuta istraga, ali je zato započeta hajka na Srbe zbog grafita "Ne brinite", "Tu smo", "Čekamo", koji su u četvrtak osvanuli u Severnoj Mitrovici, i uz koje stoji potpis "Severna brigada". Kosovska policija saopštila je da je istraga pokrenuta jer se grafiti tretiraju kao "podsticanje mržnje i netrpeljivosti".

Za Prištinu, međutim, nema nikakve mržnje ni netrpeljivosti u tome što su zastava OVK i zastava "velike Albanije", na kojoj su likovi Ismaila Ćemaljija i Ise Boljetinca, okačene na jarbolu postavljenom na saobraćajni znak između dve kolovozne trake u Suvom Dolu.

Grafiti u Mitrovici, Foto Kosovo onlajn

Ćemaljij je osnivač moderne albanske države i prvi premijer, a Boljetinac albanski nacionalista, koji se borio protiv Turske, Srbije i Crne Gore.

- Nema nikakvih informacija da je u vezi sa zastavama OVK i "velike Albanije" pokrenuta istraga, policajci su na terenu svakodnevno i obavljaju svoju dužnost, ukoliko bude izveštaja u vezi sa ovim događajem obavestićemo javnost - rekao je za "Kosovo onlajn" portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Naselje Suvi Do nalazi se u Severnoj Mitrovici i godinama je predmet međuopštinskog spora sa Albancima iz Južne Mitrovice. Nedavno je Kosovska policija iz Južne Mitrovice bez saglasnosti Severne policijske stanice preuzela patroliranje Suvim Dolom, bez prethodne najave ili bilo kakvog rešenja o administrativnoj podeli. Naselja Gornji i Donji Suvi Do su mešovita i, prema važećim zakonima, katastarski pripadaju opštini Severna Mitrovica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)