STRAHOM SKRIVAJU EKONOMSKU KRIZU: I u Prišitni glasovi protiv poteza vlasti

Novosti online

17. 08. 2022. u 19:19

DESTRUKTIVNA politika Aljbina Kurtija na meti je kritika i u samoj Prištini, pa je tako poslanik opozicione Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj optužio premijera i predsednicu privremenih prištinskih institucija Vljosu Osmani da poslednjih sedmica namerno šire atmosferu straha, zamenjujući unutrašnje teme ekonomske krize spoljnopolitičkim parolama.

СТРАХОМ СКРИВАЈУ ЕКОНОМСКУ КРИЗУ: И у Пришитни гласови против потеза власти

Kurti neće da čuje ni za ZSO, Foto AP

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu rekao je da Srbi ne mogu tako lako da prihvate državljanstvo (tzv.) Kosova jer, prema njegovim rečima, veliki deo albanske zajednice ne veruje da će ta "država postojati za nekoliko godina".

Oglasio se i predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša koji je rekao da Srbi na severu neće pristati na to što Kurti nudi jer se "cela njegova politika bazira na neprijateljstvu prema Srbiji":

- Amerika je ta koja daje novac, koja je napravila (tzv.) Kosovo i kontroliše KBS. Kurtiju je jasno stavljeno do znanja da mora da vrati zemlju Dečanima i da formira ZSO - naveo je Beriša.

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ČELO SRPSKE ČEKA DODIKA ILI TRIVIĆEVU: Cvijanovićeva i Šarović imaju najviše šansi da preuzmu funkciju člana u Predsedništvu