POSETIO IH MANOJLOVIĆ Bivši predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika: Nije mi se dopalo to što se opozicioni političari mešaju

Novosti online

15. 08. 2022. u 22:48

PROTESTI poljoprivrednika traju gotovo dve nedelje i predvođeni su udruženjem koje se zove "Inicijativa za opstanak poljoprivrednika".

ПОСЕТИО ИХ МАНОЈЛОВИЋ Бивши председник Иницијативе за опстанак пољопривредника: Није ми се допало то што се опозициони политичари мешају

Foto: Facebook printscreen

Iako ovo udruženje postoji tek nešto više od mesec dana, nema istog predsednika od početka.

Vukašin Baćina, prvoizabrani predsednik ove inicijative objasnio je zašto je otišao sa njenog čela.

- Znate šta, ja jesam bio predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika, koju smo i osnovali sa ciljem da poboljšamo položaj poljoprivrednika u Srbiji. Naravno da smo imali neslaganja sa određenim uslovima i ideja Inicijative bila je upravo da uspostavimo dijalog sa Vladom i dođemo do rešenja koje će biti u interesu poljoprivrednika. Međutim, desilo se to da su određeni opozicioni aktivisti dolazili kod mene, kako bi mi ponudili podršku, ubeđivali me da ćemo zajedničkim snagama izvršiti pritisak na vlast i time brže doći do cilja. Meni se to nije dopalo i nisam hteo da učestvujem u tim političkim igrama, jer ponavljam – Inicijativa nije osnovana kako bi se bavila politikom, već poljoprivredom. Zato sam se odmah povukao iz te priče i u pregovorima koji traju već danima ne učestvujem - rekao je Baćina.

Iako Baćina nije imenovao precizno o kojim opozicionim aktivistima je reč, lažni ekolog Savo Manojlović 8. jula je posetio ovo udruženje i pružio im podršku.

Foto: Facebook printscreen

 

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo