PRIŠTINA NASTAVLJA DA ZVECKA ORUŽJEM: Obuka specijalaca tzv. OVK - Kurti hoće i mitraljezima da rasteruje barikade Srba

V. N.

14. 08. 2022. u 09:00

PREMIJER privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti ne prestaje da zvecka oružjem, a gotovo iz dana u dan smenjuju se njegove izjave i potezi kojima doliva ulje na vatru u južnoj srpskoj pokrajini.

ПРИШТИНА НАСТАВЉА ДА ЗВЕЦКА ОРУЖЈЕМ: Обука специјалаца тзв. ОВК - Курти хоће и митраљезима да растерује барикаде Срба

Foto AP

Tako je krajem ove nedelje, u četvrtak i petak, u bazi Vrelo u Prištini, koju koriste pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, organizovana obuka za 15 pripadnika NjSO (Njesia Speciale Operative) i 10 pripadnika FIT (Prvi interventni tim) u rukovanju teškim radnim mašinama i kranovima, kao i u rukovanju teškim mitraljezima - "brauning", kalibra 12,7 milimetara.

Obuka najverovatnije ima za cilj pripremanje pripadnika tzv. kosovske policije za uklanjanje mogućih barikada Srba na severu Kosova i Metohije, koji ne prihvataju dokumenta i registarske tablice lažne države Kosovo, a oruđe na kojima vežbaju Kurtijevi specijalci obezbedili su lokalni privrednici iz Prištine,

Povodom upozorenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da postoje planovi za izazivanje haosa na Kosovu, a da bi varnica mogla biti eliminacija naših ljudi pod plaštom borbe protiv kriminala i korupcije, bezbednosni stručnjaci ističu da prištinske bezbednosne snage imaju i naoružanje i snajperiste obučene u stranim vojnim centrima, koji su spremni da sprovedu direktivu likvidacije prvaka Srba na severu Kosova i Metohije.

Prema bezbednosnim informacijama, Albanci uveliko pripremaju ove "gerilske akcije", izviđaju teren na severu KiM, pogotovo oko administrativne linije, ali i "po dubini", i traže pogodne kote sa kojih bi mogli da izvedu napade na viđenije Srbe.

Barikade kod Krsta u Rudaru, Foto D. Zečević

Opasna namera Kurtija da po svaku cenu obezbedi "pun suverenitet" u svim delovima Kosova, na kojoj radi od kada je došao na vlast, sada očigledno ulazi u poslednju fazu.

- Mi znamo i koga jure, znamo imena između šest i deset lica koja oni žele da likvidiraju, misle da su oni nosioci otpora, uvek su to najveći kriminalci, psihopate, ludaci... - rekao je predsednik Vučić.

- Za njih je sada i Srbin sa kamenom terorista i kriminalac, iako živi na teritoriji svoje zemlje po Rezoluciji 1244. Oni će nastaviti sa svojim akcijama i neće se umiriti dok ne završe sever Kosova. To im je jedino važno i misle da su sve odavno završili. Na silu možete sve, ali vam nećemo dozvoliti pogrom našeg naroda.

Aljbin Kurti, Foto AP

ZAPAD TO NE ZANIMA

PREDSEDNIK Vučić, kako je rekao, nije optimista kada je reč o predstojećem susretu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu 18. avgusta, ali da, kako je istakao, ide sa dobrom voljom da ukaže na svu pogubnost i opasnost sa kojom se suočavamo.

Podsetivši da je od potpisivanja Briselskog sporazuma, koji predviđa formiranje Zajednice srpskih opština, prošlo više od devet godina, Vučić kaže da Zapad to ne zanima i da oni kažu da sve mora da bude u skladu sa kosovskim ustavom. Ako je to tako, navodi Vučić, Priština to može da uradi i bez dijaloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije