PLJAČKAJU SRBE, POLICIJA LAŽNE DRŽAVE NE REAGUJE: U Velikoj Hoči obijene dve srpske prodavnice, počinioci nisu uhvaćeni

Tanjug

09. 08. 2022. u 11:49

DVE prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac.

ПЉАЧКАЈУ СРБЕ, ПОЛИЦИЈА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ НЕ РЕАГУЈЕ: У Великој Хочи обијене две српске продавнице, починиоци нису ухваћени

Foto: Tanjug

Ove dve prodavnice našle su se na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada kao ni sada policija tzv. Kosova nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini.

Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

BONUS VIDEO - IVICA IZ ZVEČANA: Ne možeš deci da objasniš da jedan dan planiramo more, a sutra ne možeš proći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine