"VLADETA JANKOVIĆ ZLOUPOTREBIO UKAZANU ČAST" Vesić: "Pretvorio je Narodnu skupštinu u pozornicu za vređanje naroda"

Novosti online

01. 08. 2022. u 13:07

PREDSEDAVAJUĆI konstitutivnom sednicom parlamenta poslanik Vladeta Janković zloupotrebio je danas čast koja mu je ukazana kao najstarijem poslaniku.

ВЛАДЕТА ЈАНКОВИЋ ЗЛОУПОТРЕБИО УКАЗАНУ ЧАСТ Весић: Претворио је Народну скупштину у позорницу за вређање народа

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Janković je, kao predsedavajući, iskoristio priliku da se sa tog mesta obrati poslanicima i izrazi svoj stav, kako je rekao, u slavu parlamenta i parlamentarizma, apostrofirajući značaj izbora.

Poručio je da njegovo obraćanje ne treba da se shvati kao izraz njegove lične ili političke pristrasnosti, ali se u suštini osvrnuo na rezultate izbora u Srbiji, navodeći da bi bez poštenih izbora, bilo koja zemlja, kao, kako je rekao i Srbija, dospela u takav oblik jednopartijskog sistema, u kojem jedna politička stranka sa neprikosnovenim liderom veliki deo društva drži u neznanju i uskraćuje osnovne slobode i prava.

U tom kontekstu poslanicima se obratio rečima da će poverenje opravdati jedino ako "srce naše države bude kucalo pod skupštinskom kupolom", a ne, kako kaže, "sa druge strane parka", aludirajući na predsednika Republike.

Njegovo obraćanje poslanici sa liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije", kojoj i sam pripada, propratili su aplauzom, dok su ostali poslanici negodovali.

Ovim povodom na Fejsbuku se oglasio i poslanik liste Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve Goran Vesić, konstatacijom da Vladetu Jankovića poznaje duže od trideset godina, ali da mu nikada nije bilo jasno otkuda toliko mržnje, cinizma i nepoštovanja drugih ljudi u tom čoveku?

- Zašto neko ko je obrazovan i neko ko je profesor Univerziteta toliko mrzi da je cinizam postala njegova osnovna karakteristika? Neću da prepričavam priče njegovih studenata o ponašanju prema njima i udžbeniku iz koga ih je učio. O tome neka pričaju drugi - napisao je Vesić i dodao:

- Pričaću o politici. Danas je Vladeta Janković zloupotrebio čast koja mu je ukazana kao najstarijem poslaniku da predsedava konstitutivnom sednicom Narodne skupštine Republike Srbije. Onako kako samo on zna, uvredio je građane Srbije koji su glasali na prošlim izborima za Aleksandra Vučića za predsednika i za Srpsku naprednu stranku. Pretvorio je Narodnu skupštinu u pozornicu za vređanje naroda. Jer taj narod je kriv zato što nije glasao za njega tako lepog, pametnog i ciničnog. To je Vladeta Janković. Uvek mu je narod kriv za sve. Zato ga i vređa.

BONUS VIDEO:

POČETAK KONSTITUTIVNE SEDNICE: U Skupštini Srbije intonirana himna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (68)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili