ISPRAVKA: Aida Ćorović nije napisala Tvit u kome priznaje da je cepala srpsku zastavu

Novosti online

29. 07. 2022. u 23:33

NETAČNA je informacija da je Aida Ćorović priznala na Tviteru da je pocepala srpsku zastavu u Novom Sadu, a na šta nam je ukazao portal raskrinkavanje.me.

ISPRAVKA: Aida Ćorović nije napisala Tvit u kome priznaje da je cepala srpsku zastavu

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

„Zastavu Srbije nisam ni viđela, kamoli cepala u Novom Sadu, tokom protesta “Bunom protiv mafije”, kazala je ona za list „Danas“. 

 “Od petka, kada se na društvenim mrežama pojavio sadržaj sa lažnog Tviter naloga pod imenom Aide Ćorović, u vezi sa protestom pod nazivom ‘Buna protiv mafije’ u Novom Sadu, ne stišava se orkestrirani govor mržnje. U toj lažnoj objavi stoji Aidino navodno priznanje da je na protestu pocepala zastavu Srbije i da bi to učinila opet kao i da želi autonomiju za Vojvodinu i Sandžak, uz poruku Stop srpskom svetu! Lažni tvit koji se pojavio i u tabloidima i na desničarskim portalima pokrenuo je salvu uvreda, mržnje i direktnih prijetnji smrću Aidi Ćorović”, navedeno je u saopštenju Društva Koraci.  

I poznati srpski fotograf Dragoljub Zamurović, koji je bio na licu mjesta, fotografijom je demantovao da je na protestu bilo cijepanja srpske zastave.  

Nakon pretnji i uvreda, Ćorović je objavila da se konsultuje sa advokatom i najavila prijave.  

Pošto je jasno da Aida Ćorović nije cijepala srpsku zastavu, kao ni drugi učesnici protesta u Novom Sadu, objave koje su dovele do prijetnji smrću ovoj aktivistkinji portal raskrinkavanje.me ocenio je kao lažnu i ukazao nam na grešku a nakon čega smo uradili ispravku teksta.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna