SPREMAJU NOVE NEREDE U NOVOM SADU? Građani u strahu od nemira koje mogu da izazovu Novaković i grupa koju predvodi

Novosti online

27. 07. 2022. u 13:50

GRUPE na čelu sa bivšim gradonačelnikom Novog Sada Borislavom Novakovićem – Borom Soluncem, koji je za vreme svog mandata oštetio gradski budžet, pripremaju za sutra nove nerede na ulicama Novog Sada.

СПРЕМАЈУ НОВЕ НЕРЕДЕ У НОВОМ САДУ? Грађани у страху од немира које могу да изазову Новаковић и група коју предводи

Foto Tanjug

Naime, okupljeni oko koalicije „Zajedno” i Omladinsko studentske akcije „OSA“ nameravaju da, kao što je bio slučaj 21. jula, izazivaju nerede, napadaju policiju i ruše Novi Sad. Pored Novakovića, organizatori sutrašnjeg divljanja su i Radivoje Jovović, Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Biljana Stojković, Brajan Brković, Mladen Cvijetić i drugi.

Posle razočaranja odzivom građana na protestu u četvrtak, kada su uspeli da okupe tek četrdesetak ljudi, ekipa okupljena oko Bore Solunca pokušaće i sutra da provocira policiju i građane ne bi li izazvali nemire. Uzimajući u obzir da su članovi ove grupe već osvedočeni vandali, huligani i srbomrsci, opravdana je zabrinutost građana Novog Sada kako za svoju bezbednost, tako i za imovinu grada.

Sin Bore Solunca razbijao izloge

Naime, treba se samo podsetiti da je upravo Novakovićev sin Nikola, dok je bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci, razbio izloge na prostorijama Srpske napredne stranke i udaljio se sa lica mesta. 

Nedugo posle toga, patrola Policijske stanice Detelinara je izlaskom na lice mesta ustanovila da su razbijena stakla na tri izloga i dvoja vrata, kao i da ima tragova krvi. Policijski službenici su u blizini, na Bulevaru oslobođenja broj 28, u ulazu zgrade pronašli izvršioca ovog vandalskog čina - Nikolu Novakovića.

Osumnjičeni sin Bore Solunca je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da ima više od 1,8 promila alkohola u krvi. Okružni javni tužilac je delo kvalifikovao kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.  

Ipak, to što je Novaković svog sopstvenog sina vaspitao tako da, pod uticajem velike količine alkohola, noću razbija izloge po gradu, ne smeta mu da se građanima predstavlja kao čovek koji bi mogao da „uvede red u Novom Sadu”. 

Precrtavali i vređali srpsku trobojku

Na protestu će se pojaviti i poznati vandali poput Brajana Brkovića, unuka crnogorskog separatiste i srbomrsca Jevrema Brkovića. Jevremov unuk je u potpunosti opravdao narodnu izreku da „iver ne pada daleko od klade” pa je u javnosti najpoznatiji po tome što je uništavao srpske zastave po Novom Sadu. Na protestu koji je održan u četvrtak, Brković je zajedno sa još jednim vandalom iz redova opozicije, aktivistom Demokratske stranke Dejanom Bagarićem napadao policiju.

Uz njih tu će biti i lažni frilenser Miran Pogačar koji je prošli put zahtevao da se na sednici obrati Nebojša Milenković, osoba koja je iscrtanu srpsku trobojku nazivala "ordinarnim kičem", a crtanje srpske zastave proglasio "talibanizacijom"!

Kada se sagleda ko sve čini grupu koja planira da izađe na ulice Novog Sada u četvrtak, kao i činjenica da su sve nervozniji s obzirom na to da tako očajnički žele a ne mogu da privuku podršku građana, zabrinutost građana Novog Sada je sasvim opravdana.

Ko je Bora Solunac?

Na čelu huligana i vandala koji planiraju ponovo da prave nerede i ruše grad nalazi se nekadašnji gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković, čiji je mandat na čelu Srpske Atine ostao upamćen po malverzacijama i dodeljivanju poslova hrvatskim firmama.

Šira javnost je za njega čula tek po izbijanju „Afere Solun” u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Tokom glasanja o Zakonu o radu decembra 2001. godine, neko je koristio njegovu poslaničku karticu dok je on bio na službenom putu u Solunu. Od tada je Novaković postao poznat u narodu kao Bora Solunac.

Hapšenja zbog malverzacija

Zahvaljujući članstvu u Demokratskoj stranci, za vreme bivšeg režima našao se na nekoliko bitnijih pozicija. To je iskoristio da, umesto da radi za dobrobit građana, napuni sopstvene džepove.

Foto: Printscreen

Bora Solunac je uhapšen septembra 2013. godine, zajedno sa vlasnikom industrije mesa Petrom Matijevićem i to zbog mahinacija sa građevinskim zemljištem na kojem je izgrađen hotel „Holidej in“ u Novom Sadu. Optužen je da je oštetio budžet Novog Sada za 1,3 miliona evra. Tada je dva meseca proveo u pritvoru, da bi ponovo bio uhapšen novembra 2014. godine. Tada je optužen da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada zloupotrebio službeni položaj i omogućio vlasniku firme „Borovica transport“, Dušanu Borovici, da pribavi četiri miliona evra, oštetivši time budžet Novog Sada.

Viši sud u Beogradu osudio ga je u januaru 2017. na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

Već napadao policiju

Bora Solunac je u septembru 2018. godine ponovo imao sukob sa zakonom, kada ga je policija u Vrbasu privela sa još sedmoro ljudi koji su se protivili uklanjanju nelegalne bašte kafića koji je, navodno, u vlasništvu Vuka Jeremića.

Novaković je tada fizički napao policajce koji su bili na dužnosti, udarao ih pesnicama i gurao. Naravno, ni tada nije pokazao da je spreman da odgovara za svoje bahaćenje, pa se tokom nasrtaja na organe reda pozivao na poslanički imunitet, urlajući kako je “Jeremićev poslanik”.

(24sedam)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SKANDAL NA ROLAN GAROSU! Zverev boluje od neizlečive bolesti, a u Parizu mu zabranili da primi terapiju