STALNO nastojanje Hrvatske da se stravični ustaški zločini počinjeni na teritoriji NDH relativizuju kako bi ih pokrio zaborav, dobili su novu monstruoznu dimenziju - logori u kojima je mučeno, izgladnjivano i pobijeno na hiljade srpske dece, vrh katoličke crkve proglasio je humanitarnim centrima!

Vidoje

26.07.2022. 21:58

Ovde je sve suvišno komentarisati. Narode kakav narod su ti Hrvati. Stvoreni su da ih čovek mrzi i prezire,posebno njihove verske predstavnike. Srpski narod mora podići glas i istrajati na istorijskoj istini da su predstavnici tog naroda načinili najveća zverstava u istoriji čovečanstva. Fuj fuj, kakav ogavni svet..

Marko Drgutinov

26.07.2022. 22:49

Крајње је време да се Крватима стави мдо знања да је Крватска вештачка државна творевина нмешто сично као и Украјина. Крватску је Тито и његови комунисти склепали за време АВНОЈА 1943 у Јацу где Срби нису били присутни. Крвати, нека вам буде јасно да: Славонија, Србска Крајина, Далмација, Истра и Дубовник никада нису били делови данашње Крватске нити ће бити. Србски нови нараштаји добро знају који су њихови историјски простори и, кад право време дође, они ће сви бити враћени србском народу, који ту одувек живео и док се Крвати ту нису појавили тек у 11.ом веку.

Dragi

27.07.2022. 00:01

A šta je sa dečijim logorom u Đakovu, koji je bio u okviru katoličkog manastira? O njemu se ne spominje, a to je bio jedini isključivo dečiji logor i u kome su svakodnevno, tj. svako veče na lomačama spaljivana deca koja su umrla od bolesti i gladi, jer su dnevno dobijali komad plesnavog hleba (kruha) i lončić čaja.

Ljube

27.07.2022. 01:05

Od zrtava ," srbskih mucenika " iz samo drugog svetskog rata od strane Ustasa u NDH ,prokletstvo je i na danasnjoj Hrvatskoj koja nastavi sa velicanjem ustastva ,i Srbije koja je zaboravila i odbacila tolike decenije svoje mucenike !

Dusan

28.07.2022. 19:51

Zlikovci i koljaci, treba nasa drzava da reaguje prema svim clanicama UN, jer, za Evropu to " nista ne znaci"! Truman je bio u pravu... Ali, neks ustaski kapitol ( crkvs), odgovore: ," ciji su pacovski kanali,ko ih je koristio i ko je organizovao i uz ciju pomoc"? Znamo mi dosta toga...