VUČIĆ O POSETI JASENOVCU: Kad god mi odobre, neću imati ništa preče!

Novosti online

18. 07. 2022. u 19:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je o tome što mu je Hrvatska zabranila da privatno poseti Jasenovac i položi cveće.

ВУЧИЋ О ПОСЕТИ ЈАСЕНОВЦУ: Кад год ми одобре, нећу имати ништа прече!

Foto: Tanjug

Na pitanje zašto nije poštovan protokol i prilikom trećeg pokušaja posete u Jasenovcu, Vučić je naveo ko je sve od hrvatskih zvaničnika došao u Srbiju u poslednje vreme, da se ništa nije desilo po proceduri, ali da im ulazak u zemlju nije zabranjen.

- Kada vam odgovara da odem u Jasenovac. Dajte dan, ja neću imati ništa preče. Za mene je odavanje počasti srpskim mučenicima od najvećeg značaja. Nijedan sastanak mi neće biti važniji od tog. Kad god mi odobre, ali se plašim da od tog posla nema ništa - navodi Vučić.

- Da li je trebalo da bilo kome od ovih hrvatskih zvaničnika kažemo ne možete u zemlju? Kada tražite razlog da nešto ne dozvolite, možete naći hiljadu stvari - kaže Vučić.-

- Obožavam Jadransko  more, to nije hrvatsko more, već Jadransko, ali ne ljutite se, Jasenovac mi je važniji od svakog mora. Ja obožavam Jadransko more i u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, ali mi je važniji Jasenovac i obeležavanje srpskih žrtava - navodi Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (55)

TUŽNA PRIČA ČUVENOG GLUMCA: Grob Milana Srdoča skroz zapušten