VUČIĆ O POSETI JASENOVCU: Kad god mi odobre, neću imati ništa preče!

Novosti online

18. 07. 2022. u 19:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je o tome što mu je Hrvatska zabranila da privatno poseti Jasenovac i položi cveće.

ВУЧИЋ О ПОСЕТИ ЈАСЕНОВЦУ: Кад год ми одобре, нећу имати ништа прече!

Foto: Tanjug

Na pitanje zašto nije poštovan protokol i prilikom trećeg pokušaja posete u Jasenovcu, Vučić je naveo ko je sve od hrvatskih zvaničnika došao u Srbiju u poslednje vreme, da se ništa nije desilo po proceduri, ali da im ulazak u zemlju nije zabranjen.

- Kada vam odgovara da odem u Jasenovac. Dajte dan, ja neću imati ništa preče. Za mene je odavanje počasti srpskim mučenicima od najvećeg značaja. Nijedan sastanak mi neće biti važniji od tog. Kad god mi odobre, ali se plašim da od tog posla nema ništa - navodi Vučić.

- Da li je trebalo da bilo kome od ovih hrvatskih zvaničnika kažemo ne možete u zemlju? Kada tražite razlog da nešto ne dozvolite, možete naći hiljadu stvari - kaže Vučić.-

- Obožavam Jadransko  more, to nije hrvatsko more, već Jadransko, ali ne ljutite se, Jasenovac mi je važniji od svakog mora. Ja obožavam Jadransko more i u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, ali mi je važniji Jasenovac i obeležavanje srpskih žrtava - navodi Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (55)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)