TRI KLJUČNE TAČKE OKO KOJIH NEMA POPUŠTANJA: Šešelj o rešenju za Kosovo i Metohiju - Moguć je kompromis (VIDEO)

Novosti online

08. 07. 2022. u 18:35 >> 18:47

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je da Srbija ne sme popuštati pod pritiscima sa zapada.

ТРИ КЉУЧНЕ ТАЧКЕ ОКО КОЈИХ НЕМА ПОПУШТАЊА: Шешељ о решењу за Косово и Метохију - Могућ је компромис (ВИДЕО)

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

 - Ne smemo priznati nezavisnost tzv. Kosova, ne smemo uvesti sankcije Rusiji i ne smemo pustiti da se Republika Srpska utopi u unitarnu BiH - rekao je Vojislav Šešelj za jutarnji program TV Pink.

Lider radikala objašnjava da je kompromis oko Kosova i Metohije moguć "ako se Srbi i Albanci nađu na pola puta".

- Oni hoće nezavisnost, a mi hoćemo unitarnu državu. "Pola puta" je visoki stepen autonomije za Kosovo i Metohiju - kazao je Šešelj.

Ističe da se zalaže za administrativnu podelu Kosova i Metohije, tako da 12 srpskih opština budu direktno pripojene centralnoj Srbiji.

- Sad ih je 10, ali ja mislim da bi Goraždevac trebalo proglasiti opštinom i za njega vezati Pećku patrijaršiju i Goru (Dragaš). Albanci bi imali sva prava na preostalim opštinama, ali carine moraju ostati u rukama Srbije, granice i centralna policija koja vodi borbu protiv međunarodnog kriminala - rekao je lider radikala.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)