VELIKI POČETAK I VELIKA STVAR: Vučić na Instagramu objavio video sa novog aerodroma kod Kruševca (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2022. u 16:13

AERODROM "Rosulje" ima najmoderniju pistu i hangare za male avione. Ovo je veliki početak i velika stvar, izgleda prelepo.

ВЕЛИКИ ПОЧЕТАК И ВЕЛИКА СТВАР: Вучић на Инстаграму објавио видео са новог аеродрома код Крушевца (ВИДЕО)

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Ovo je poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu nakon otvaranja novog Aerodroma u okolini Kruševca.

Podsetimo, danas je svečano otvoren aerodrom "Rosulje". Posle obraćanja predsednika usledili su padobranski skokovi, koji su izazvali pažnju okupljenih. Zastave su tokom padobranskih skokova nosili pripadnici Vojske Srbije - zastavu Republike Srbije Todorović Milan, Miladin Gojković je nosio znamenje vojske Srbije, dok je Dalibor Simić nosio zastavu Grada Kruševca.

Zastave su tokom padobranskih skokova nosili pripadnici Vojske Srbije - zastavu Republike Srbije Todorović Milan, Miladin Gojković je nosio znamenje vojske Srbije, dok je Dalibor Simić nosio zastavu Grada Kruševca.

Na aerodrom je potom sleteo dvomotorni avion marke Pajper Seneka, čime je vazdušna luka Rosulje i zvanično otvorena. Letelica koja je preletala pistu je izazvala oduševljenje prisutnih, pogotovo dece. 

"Pajperom" je pilotirao nastavnik letenja Goran Bošković iz Trstenika, a kada se letelica zaustavila na pisti usledio je vodeni pozdrav - prolazak aviona kroz lukove od mlazova vode iz šmrkova.

Sa pilotom Boškovićem se srdačno rukovao i pozdravio predsednik Aleksandar Vučić. Na aerodrom su potom sletele i "Cesne" i domaća "Lasta". Aleksandar Đorđević, predsednik Aero kluba "Mihajlo Živić", je predsedniku Vučiću uručio plaketu zahvalnosti za sve što je uradio kako bi pomogao izgradnju aerodroma "Rosulje".

BONUS VIDEO - POČAST ZA PREDSEDNIKA: Plaketa zahvalnosti za Vučića na Rosuljama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda