PREDSEDNIK VUČIĆ U POSETI GRČKOJ: Radna večera i razmatranje važnih tema u neformalnoj atmosferi (FOTO)

Novosti online

10. 06. 2022. u 20:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Grčku, gde je prisustvovao radnoj večeri koju je predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis priredio u Solunu za šefove država i Vlada u okviru regionalne inicijative "Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi".

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ГРЧКОЈ: Радна вечера и разматрање важних тема у неформалној атмосфери (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik je fotografije susreta objavio na zvaničnom instagram nalogu "budućnost Srbije" uz sledeći opis:

- Dan pun obaveza i važnih susreta završavamo u Solunu, na radnoj večeri koju je organizovao dragi prijatelj Kirjakos Micotakis.

- U manje formalnoj atmosferi, razmotrili smo mnogo važnih tema, ali i razgovarali o prilikama koje se otvaraju kada je u pitanju naš region i koje možemo da iskoristimo zajedničkim snagama na dobrobit svih naših građana.

Uz Vučića, radnoj večeri prisustvuju premijer Albanije Edi Rama, predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović, hrvatski premijer Andrej Plenković, nemački kancelar Olaf Šolc, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednica Moldavije Maja Sandu, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik Slovenije Borut Pahor, zamenik MSP Turske Faruk Kajmakči, generalna sekretarka Saveta za regionalnu ​saradnju Mejlinda Bregu i Vjosa Osmani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)