PRIJEM U RUSKOJ AMBASADI U BEOGRADU: Ambasador Bocan Harčenko poručio - Ne menjamo stav o Kosovu i Srpskoj (FOTO/VIDEO)

M. St.

07. 06. 2022. u 13:40

SRBIJA i Rusija nastavljaju na najbolji mogući način da razvijaju i unapređuju odnose. Moskva ne menja stav oko Kosova i Metohije.

ПРИЈЕМ У РУСКОЈ АМБАСАДИ У БЕОГРАДУ: Амбасадор Боцан Харченко поручио - Не мењамо став о Косову и Српској (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Istrajno radimo na razvoju odnosa dveju zemalja uz želju i cilj da partnerstvo dvaju naroda bude još sveobuhvatnije i sadržajnije.

Ovo je na prijemu povodom Dana Rusije, poručio ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko. Govoreći dalje o odnosu među državama, ambasador je primetio da su Srbija i Rusija unapredile saradnju na svim poljima zahvaljujući tome što Beograd ne prihvata da uvede sankcije Moskvi. Rusija je, kao i Srbija, u najboljoj fazi razvoja, što je rezultat rada rukovodstva obeju zemalja, a to je sa obe strane, najbolja pretpostavka za saradnju.

Aleksandar Bocan-Harčenko se na svečanosti osvrnuo i na to što je ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu onemogućeno da dođe u Beograd, ukazujući da je to najjasniji pritisak na Srbiju, ali ukazao i to da je Srbija snažna i da ne pristaje na zahteve:

 

Foto: D. Milovanović

 

- Na Zapadu su stvorili histeriju oko najavljene posete, jer im je bilo jasno sa kakvim srcem će biti dočekan u Beogradu. Evropa ne želi da čuje istinu, šta je realno i šta je stav oko Kosova. Rusija ne menja stav, kao ni po pitanju BiH i Dejtonskog sporazuma.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, ambasador je dodao i da će nalozi vrhovnog komandanta Vladimira Putina, koji se tiču specijalne vojne operacije, biti izvršeni u potpunosti u cilju zaštite ruskog naroda.

- Nema sumnje da je Rusija na pravoj strani istorije. Ako ima onih u Evropi, i ne samo u Evropi, koji sumnjaju, mi nemamo sumnje da će im za koju godinu sve biti jasno. Ovo je istina i Rusija je primorana da posle više političkih i diplomatskih pokušaja povuče težak korak - koji je imao jednu opciju.

 

Foto: D. Milovanović

 

Prijemu su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik parlamenta Ivica Dačić, ministri Nikola Selaković, Siniša Mali, Nenad Popović, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Maja Popović, Anđelka Atanasković, predstavnici SPC…

Među zvanicama su bili i Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih Novosti", doktorka Danica Grujičić, predsednik SRS Vojislav Šešelj, direktor kancelarije za KiM Petar Petković, Milan Babović, zamenik glavnog urednika "Večernjih Novosti", kao i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna