DRŽAVA MORA DA PREUZME DIZGINE U SMUTNIM VREMENIMA: Vučić o stanju robnih rezervi i veštački izazvanim krizama

Novosti online

29. 05. 2022. u 12:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su neki ljudi zloupotrebili celu situaciju, i da su mnogi kažnjeni i uhapšeni.

ДРЖАВА МОРА ДА ПРЕУЗМЕ ДИЗГИНЕ У СМУТНИМ ВРЕМЕНИМА: Вучић о стању робних резерви и вештачки изазваним кризама

Foto: Novosti

- Država mora u smutnim vremenima da preuzme dizgine u svoje ruke, i da pokažete da država može biti sigurna i stabilna. Nijedan dan neće biti problema sa snabdevanjem opštih namirnica. Bez obzira na veštačke krize, kao što je bilo sa gorivom i šećerom. Juče sam sam obilazio, volim da se sam uverim. Sve male radnje su imale šećera, nije ga bilo u "Merkatoru", "Rodi" i "Amanu". To se rešava tokom današnjeg dana - istakao je on.

Podsetimo, predsednik je tokom obilaska razgovarao sa magacionerima i upravom skladišta, koji su ga upoznali sa stanjem namirnica, ali i raznim sistemima, poput agregata i crpnih stanica, koji omogućavaju da magacin funkcioniše bez obzira na vremenske prolike i nestanke struje.

- Ako sam dobro razumeo imamo 25.000 tona brašna na stanju, i oko 55.000 tona pšenice. I to je samo ono što je naše, bez proizvođača - pitao je Vučić, na šta je dobio potvrdan odgovor.

Predsednik Vučić je potvrdio da je "kriza" sa količinama šećera bila veštački izazvana, špekulativnim radnjama.

- Ne postoji nijedna stvar zbog koje bismo lagali narod. Došli smo ovde da vidite kako to funkcioniše. Mi imamo više nego dovoljno šećera. Ali kada se god tako nešto dogodi, budite uvereni da su u pitanju neke špekulativne radnje. Mi imamo najnižu cenu ulja i brašna, i dolaze iz regiona da kupuju kod nas baš zbog toga - rekao je predsednik.

Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri