HRVATI NE MOGU DA PODNESU ISTINU O JASENOVCU: Gideona Grajfa napali na najprimitivniji način i optužili da laže o broju žrtava

Novosti online

26. 05. 2022. u 09:03

HISTERIJA u Hrvatskoj, koja je izbila posle optužnice koju je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, zbog napada na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti, svakim danom je sve jača.

ХРВАТИ НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСУ ИСТИНУ О ЈАСЕНОВЦУ: Гидеона Грајфа напали на најпримитивнији начин и оптужили да лаже о броју жртава

Gideon Grajf

U izlivima mržnje istakla se, nažalost, i najviša naučna ustanova u Hrvatskoj HAZU, koja je u svojoj objavi iznela niz vrlo primitivnih uvreda i zatražila da se Srbija odrekne "mita u Jasenovcu". 

Hrvatska javnost, naučna zajednica i politika iz petnih žila pokušavaju da umanje broj žrtava zloglasnog NDH logora, a u skladu s tim, u Jutarnjem listu objavljen je krajnje zlonameran, pamfletistički i primitivan napad na Gideona Grajfa. 

Foto: Printscreen

Grajf je izraelski istoričar specijalizovan za izučavanje istorije Holokausta, posebno koncentracionog logora Aušvic. Od oko 2015. godine, težište Grajfovog rada je i logor smrti Jasenovac. Napisao je monografiju pod nazivom Jasenovac — Aušvic Balkana, u kojoj je opisao 57 metoda ubijanja i mučenja ljudi.

Na osnovu podataka do kojih je došao tokom četvorogodišnjeg istraživanja, Grajf je naveo da je u Jasenovcu na najokrutniji način ubijeno najmanje 800.000 Srba i oko 40.000 Jevreja.

Početkom 2018. Grajf je kao kustos postavio "Izložba o Jasenovcu - pravo na sećanje" u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku koja je izazvala diplomatski skandal i oštar protest Hrvatske.

Grajf je takođe predvodio Međunarodnu komisiju koju je angažovala Republika Srpska, a koja je sveobuhvatno analizirala događaje tokom poslednjeg rata u BiH i u svom Izveštaju konstatovala da se u Srebrenici, jula 1995. dogodio zločin, ali ne i genocid.

Izraelski profesor, cenjen zbog istraživanja o Holokaustu, zbog svog istraživanja se našao izložen napadima i uvredama zbog svog naučnog rada na Balkanu. 

Na isti način se na Grajfa obrušio Jutarnji list, čiji je kolumnista Robert Barjuši optužio Grajfa da se "spetljao sa Vučićem i Dodikom", da "širi priče o 700.000 žrtava Jasenovca" i da je "postao "negator genocida u Srebrenici".

Negacija genocida i umanjivanje srpskih i ostalih žrtava u Hrvatskoj postala je službena politika Zagreba. Na nama je da učinimo sve da takvu reviziju istorije ne dozvolimo. 

BONUS VIDEO: U PONEDELjAK U "VEČERNjIM NOVOSTIMA" DODATAK "JASENOVAC - ISTINA, MANIPULACIJE I LAŽI"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a