HRVATI PRETE I OPTUŽNICOM PROTIV VUČIĆA: Stižu nove ucene iz Zagreba zbog postupka za zločin na Petrovačkoj cesti

Novosti online

22. 05. 2022. u 12:14

NOVE pretnje stigle su iz Hrvatske zbog optužnice koju je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, koji su tada naredili napade na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti. Ovaj put jedan od predloga je i podizanje optužnice protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

ХРВАТИ ПРЕТЕ И ОПТУЖНИЦОМ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Стижу нове уцене из Загреба због поступка за злочин на Петровачкој цести

Foto: Dragan Milovanović

Ta optužnica, kojom se nastoji privođenje pravdi odgovornih za ubijanje 13 civila i ranjavanje 24 ljudi koji su bežali od zločinačke akcije "Oluja", je predata Sudu za ratne zločine na potvrđivanje.

Ta odluka da se konačno dođe do pravde posle 27 godina izazvala je bes u Zagrebu, odakle gotovo svakodnevno stižu pretnje blokrianjem puta u EU.

U najnovijem tekstu hrvatskog "Jutarnjeg lista" posebno se ističe plan potpredsednika "Mosta" Nikole Grmoje da se podigne optužnica protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

- Vreme je da se konačno počnemo ponašati kao suverena država i blokiramo pregovore Srbije za ulazak u EU - rekao je Grmoja.

- Jedini adekvatan odgovor na ove skandalozne postupke Srbije bilo bi podizanje optužnice protiv Vučića, jer je u okupiranoj Glini poticao na pobunu i agresiju protiv Hrvatske i zazivao granice Velike Srbije - rekao je on.

Podsećamo, ovo nije prvi put da se u hrvatskim medijima plasiraju laži o predsedniku Vučiću. 

Tako je krajem prošle godine u hrvatskim medijima objavljen iskaz “svedoka” koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate, muči ih i preti im klanjem. 

Ipak, istina je da Vučić za vreme rata 1991. nikada nije bio u Hrvatskoj, kao i da se u tom periodu nije bavio politikom, već je bio student.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti