ANA BRNABIĆ: Zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope kršenje svih sporazuma i vrhunac cinizma

Tanjug

12. 05. 2022. u 14:44

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zahtev koji je Priština podnela za ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope predstavlja kršenje svih do sada potpisanih sporazuma, pre svega Vašingtonskog sporazuma, što, kako kaže, i nije čudno nakon desetogodišnjeg kršenja i neimplementacije Briselskog sporazuma.

АНА БРНАБИЋ: Захтев Приштине за чланство у Савету Европе кршење свих споразума и врхунац цинизма

Foto: Tanjug

- Ovaj njihov potez za prijem u članstvo Saveta Evrope je vrhunac cinizma - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u Dubaiju, gde je danas ranije potpisala sa ministrom za kabinetske poslove Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin el Abdulah el Karkavom Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade.

- Oni su prekršili Vašingtonski sporazum - konstatovala je i istakla da će Srbija nastaviti sa kampanjom otpriznavanja tzv. nezavisnosti Kosova od strane onih zemalja koje su ih priznale.

- O svemu ostalom će se razgovarati na sednici Saveta nacionalne bezbednosti - rekla je, odgovarajući na pitanje srpskih medija o tome kakav će odgovor Srbije biti na potez Prištine.

Brnabićeva je član Saveta za nacionalnu bezbednost, ali sutrašnjoj sednici, kako kaže, neće moći da prisustvuje jer sutra završava posetu Dubaiju.

 

BONUS VIDEO: ANA BRNABIĆ U POSETI DUBAIJU: Premijerka se sastala sa šeikom Maktum bin Muhamed el Maktumom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!