UNAPREĐENJE SARADNJE BUGARSKE I SRBIJE: Vujović i Sandov potpisali Sporazum u oblasti zaštite životne sredine

Novosti online

06. 05. 2022. u 17:47

MINISTARKA zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović i potpredsednik Vlade za klimatske politike i ministar životne sredine i voda Bugarske Borislav Sandov potpisali su danas „Sporazum o proceni uticaja na životnu sredinu (EIA) i strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu (SEA) u prekograničnom kontekstu“, čiji je cilj da se unapredi saradnja u ovoj oblasti.

УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ БУГАРСКЕ И СРБИЈЕ: Вујовић и Сандов потписали Споразум у области заштите животне средине

Foto: Ministarstvo životne sredine

Vujović je istakla da je potpisivanjem Sporazuma uspostaviljen pravni okvir saradnje Srbije i Bugarske u oblasti zaštite životne sredine.

Foto: Ministarstvo životne sredine

 

- Danas smo održali veoma konstruktivan sastanak i potpisali važan sporazum, a sve u cilju unapređenja životne sredine za buduće generacije. Naša dva ministarstva intenzivno sarađuju poslednjih godina, a u prethodnoj godini smo održali niz sastanaka radnih grupa koje se bave prekograničnim uticajem na životnu sredinu. Sastanci su od neprocenjivog značaja, jer nam pomažu da, kroz razmenu iskustva, zajedno nalazimo najbolji način da rešavamo otvorena pitanja koja se tiču oblasti zaštite životne sredine – rekla je Vujović. 

Foto: Ministarstvo životne sredine

 

Ministarka Vujović je zahvalila Republici Bugarskoj na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija, a posebno kada je reč o otvaranju Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promene.- Bugarska strana se pokazala kao dobar partner i zato želim da

zahvalim potpredsedniku Vlade Sandovu na velikoj podršci Srbiji u otvaranju pregovaračkog Poglavlja 27. Ovo poglavlje koje se odnosi na životnu sredinu i klimatske promene za nas je veoma značajno, daje nam dodatnu obavezu, ali i podstrek da radimo još posvećenije i da nastavimo da ubrzano rešavamo ekološke probleme u Srbiji – rekla je Vujović.

BONUS VIDEO - PRVI DIGITALNI AUTO-PUT U SRBIJI: “Novosti" u patroli sa neimarima koji grade Moravski koridor

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)