"AKO BUDE 70 SVE ĆEMO IH ZATVORITI": Policija na Kosovu zatvara alternativne puteve na severu KiM - otežano kretanje meštana

Tanjug

29. 04. 2022. u 19:50

MIINISTAR unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija DŽeljalj Svečlja izjavio je da na severu Kosova i Metohije neće biti nelegalnih puteva prema centralnoj Srbiji i da će centralne vlasti zatvoriti sve prolaze sem administrativnih punktova.

АКО БУДЕ 70 СВЕ ЋЕМО ИХ ЗАТВОРИТИ: Полиција на Косову затвара алтернативне путеве на северу КиМ - отежано кретање мештана

Foto Tanjug/AP

- Ako bude 70 puteva, zatvorićemo još 70. Ne postoji ilegalan način. Spremni smo da povećamo broj, onaj ko bude išao na dijalizu imaće priliku da bira. Sever niko ne kriminalizuje, nema pritužbi građana da se policija na tom području diskriminatorski ponaša, niti smo rekli da je neko kriv za napade koji su se dogodili - rekao je Svečlja na sednici skupštinske komisije za bezbednost, prenosi RTS.

Na sednici je poslanik Srpske liste Slavko Simić kritikovao operaciju policije na severu kojom su zatvoreni alternativni putevi, posebno zbog postavljanja barijera kopanjem rupa, tvrdeći da su to putevi koji spajaju sela, čime je otežano kretanje meštana.

Simić je, kako su preneli mediji u Prištini, rekao da je operacija policije izvedena bez koordinacije sa policijom i lokalnom samoupravom, ističući da su u Prištini izabrali pogrešan politički pristup prema Severu.

- Pozivam sve političke aktere da ne kriminalizuju Sever. Inače, Sever, u odnosu na svih ostalih sedam regiona, ima najniži nivo kriminala - rekao je Simić.

BONUS VIDEO: 

VOJNI SPEKTAKL NA BATAJNICI: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "ŠTIT 2022" u subotu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

DŽONSONOV ROĐENI BRAT: Bio ministar, posle Borisovog poteza podneo ostavku - liče kao da su blizanci