ANA BRNABIĆ: Predsednik se na sve načine trudi da sačuva mir i stabilnost

Novosti onlajn

27. 04. 2022. u 10:34

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sve načine trudi da u našoj državi sačuva mir i stabilnost.

АНА БРНАБИЋ: Председник се на све начине труди да сачува мир и стабилност

Foto: Printscreen/Pink

Kako je navela, odnosi Srbije i Sjedinjenih Američkih Država su se od pokretanja inicijative "Otvoreni Balkan" promenili, iako suštinski nemaju slične stavove o pojedinim bitnim pitanjima.

- Ono što se promenilo je to što oni sada čuju, i slušaju našu stranu, argumentaciju. Oni su eksplicitniji od Evropske unije u toj kritici Prištine i Aljbina Kurtija, za ono što nije urađeno, i za njihov neiskren stav, za to što nisu formirali Zajednicu srpskih opština, što su zabranili Srbima da učestvuju na referendumu, izborima. Oni su povukli neke poteze zahvaljujući kojima je Priština ukinula takse na robu - rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je rekla da stav Sjedinjenih Američkih Država prilično pomaže tome da se Priština vrati za pregovarački sto sa Srbijom.

- Imamo odlične odnose sa kompanijama Sjedinjenih Američkih Država, znamo koliko je fabrika došlo do nas - navela je Brnabićeva i dodala:

- To je jedna stvar koja nas povezuje, i karta na koju uvek igramo. Te stvari olakšavaju političke odnose. Ja mislim da Vučić ceni tu američku iskrenost i otvorenost. Slažemo se da se ne slažemo u nekim stvarima, ali hajde da vidimo šta možemo da uradimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri