RUSIJA UPOZORAVA: Američka baza i namera Prištine da formira vojsku mogu da dovedu do eskalacije

Novosti online

20. 04. 2022. u 22:48

PREDSTAVNICA Misije Rusije pri UN Ana Jevstignejeva izjavila je na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu da planovi za podizanje nove baze SAD na Kosovu i nastojanje tzv. Kosova da formira vojsku nisu u skladu sa Rezolucijom SB UN i da mogu da dovedu do eskalacije situacije.

РУСИЈА УПОЗОРАВА: Америчка база и намера Приштине да формира војску могу да доведу до ескалације

Foto: Printskrin

Ona je podsetila i na slučaj kada je pretučen ruski državljanin, saradnik Misije UN na Kosovu i Metohiji, Mihail Krasnoščekov i naglasila da do dan danas krivci nisu privedeni pravdi.

- UN moraju čvršće da brane neprikosnovenost svojih saradnika na Kosovu - rekla je Jevstignejeva.

Prema njenim rečima, neprihvatljive su aktivnosti Prištine prema Misiji UN na Kosovu i Metohiji.

- Do dan danas nisu privedeni pravdi kosovski Albanci koji su odgovorni za privođenje i to što je Krasnoščekov pretučen - navela je ona.

Podsetimo, Krasnoščekov je, uprkos diplomatskom imunitetu, pritvoren 28. maja 2019. godine i teško pretučen tokom operacije specijalnih snaga kosovskih Albanaca u srpskim opštinama na severu pokrajine.

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku održava se sednica Savet bezbednosti UN tokom koje se razmatra redovan šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o situaciji na Kosovu i Metohiji, a Srbiju na sednici predstavlja ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!