VUČELIĆ O POSTIZBORNOJ KOMBINATORICI: "Da napravite čorbu i papazjaniju od izborne volje građana, to je sasvim nedopustivo!"

Novosti online

08. 04. 2022. u 23:06

U OVAKVOJ situaciji koja trenutno vlada u svetu državi i narodu treba vlada koja će slediti legitimitet predsednika i njegove stranke, rekao je Vučelić večeras u emisiji "Prva tema" na TV Prva.

ВУЧЕЛИЋ О ПОСТИЗБОРНОЈ КОМБИНАТОРИЦИ: Да направите чорбу и папазјанију од изборне воље грађана, то је сасвим недопустиво!

Foto: Printskrin/Prva

- Sad smo na tlu matematike i to se sada vidi u Beogradu najviše. Kada vidim da je neko previše Srbin, ili boljševik, meni je to sumnjivo. Ovde se sva velika priča svela na matematiku. Odjednom vidimo da su sve stranke koje su bile naklonjene Srbiji, Rusiji, tradiciji, odjednom sele za sto sa ljudima čija je politika bila "u Srebrenici je genocid", "Kosovo odavno nije naše". Sada sednu zajedno za sto i kažu to je visoka politika, mi se time ne bavimo sada, mi imamo komunalne probleme i sada ćemo rešavati matematički te komunalne probleme, bez obzira na sve razlike. A onda bi trebalo da prvo izmeste spomenik Stefanu Nemanji u Marinkovu Baru. Da skinu imena ulica, tako mora da se krene. Da naprave ponovo železničku stanicu na starom mestu, da umire Beograd na vodi. Tako treba da "zapečate" svoj dogovor. Onda mogu to da podignu na "viši nivo". Da usvoje britansku Deklaraciju o genocidnosti naroda na koju su Rusi stavili veto - istakao je Vučelić.

Vi ne možete da nakon tri ili četiri dana, toliko pamćenje služi svakoga, promeniti ono što ste govorili, navodi Vučelić.

- Nemam potrebe da laskam narodu, ali ovaj narod ima dobro političko pamćenje. Ovo je neverovatno što se dešava. Iskoristili su neke bonuse koje je vlast dopustila, van nekih zakonskih termina da govore. Da ljudski sve izneverite što ste govorili u jednom ili dva dana, to je sve poražavajuće. Da uđete u neku čorbu, da napravite papazjaniju od izborne volje građana, neku maglu, neki mutljag to je sasvim nedopustivo. I siguran sam da će to biti kažnjavamo na nekim narednim izborima. Time zabašurujete poraženog. Marinika i "Ujedinjeni" su teško poraženi protivnik. Oni su učestvovali na iborima samo sa jednom idejom - srušiti Vučića. Dobili su manje nego što su očekivali, i smatraju da je za to kriv isključivo naorod. Oni misle da je za sve kriv narod, ali morate imati neku inteligenciju i pitati se da li tu nešto nije u redu i sa mnom - ističe Vučelić.

Kako navodi neobično je to što predsednički kandidati nisu čestitali, jer je to najlogičnija stvar, ako ste već učestvovali u nekom takmičenju.

BONUS VIDEO:

GROMOGLASAN APLAUZ ZA VUČIĆA: Pogledajte kako su naprednjaci dočekali svog lidera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!