"DOBAR DAN KIKINDO": Ambasador Francuske u našoj zemlji i privrednici posetili Kikindu

R. Š.

31. 03. 2022. u 19:12

AMBASADOR Francuske u Srbiji Pjer Košar, predsednik francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić i predstavnici više francuskih kompanija u četvrtak su bili u Kikindi i upoznali se sa ekonomskim potencijalima ovog grada na severu Banata.

ДОБАР ДАН КИКИНДО: Амбасадор Француске у нашој земљи и привредници посетили Кикинду

Foto: R. Šegrt

Naziv manifestacije je “Dobar dan Kikindo” jer je cilj pomenute komore da sagleda potencijalne regiona i gradova širom Srbije i da  članovima omogući da uspostave saradnju sa privrednim subjektima u lokalnim sredinama.

- Želimo da osnažimo veze na ekonomskom planu između Francuske i Kikinde, gde već rade naše dve kompanije “Le Belier” i “Mekafor”. Sada se predstavilo naših 12 preduzeća i nadamo se da može biti još ulaganja. Francuska je šesta zemlja po investicijama u Srbiji i postoji veliki broj kompanija koje žele da rade i investiraju ovde, a sve u sklopu priključenja Srbije EU – rekao je Pjer Košar.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2009. godine kao prva francusko- srpska poslovna mreža u Srbiji i deo je svetske mreže francuskih komora.

- Okupljamo više od 130 mahom francuskih preduzeća, ali i mnogo srpskih i onih iz drugih zemalja. Naša osnovna misija jeste da unapređujemo bilateralnu trgovinsku i ekonomsku saradnju uzmeđu Francuske i Srbije radi dovođenja novih francuskih investicija u Srbiju sa krajnjim ciljem, a to je otvaranje novih radnih mesta u Srbiji. U tome nam mnogo pomaže zvanično partnerstvo sa francuskom državnom agencijom za izvoz i unapređenje internacionalizacije preduzeća - naveo je Stokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi „Vihor 2024“ na poligonu „Pešter“