ROSU I DALJE DRŽI ZATOČENE SRBE: Još traje opsada opštine Štrpce

D. Z.

16. 03. 2022. u 13:07

RADNICI Privremenog organa opštine Štrpce i dalje su pod opsadom pripadnika ROSU, koji su jutros oko šest sati pod punom opremom upali u prostorije ove opštine.

РОСУ И ДАЉЕ ДРЖИ ЗАТОЧЕНЕ СРБЕ: Још траје опсада општине Штрпце

Foto: D. Zečević

Prema saznanjima "Novosti", oni traže dokumentaciju za navodne zloupotrebe, vezano za navodnu nelegalnu gradnju na Brezovici. Oni ne dozvoljavaju radnicima da napuste prostorije opštine, niti pak da komuniciraju sa rodbinom.

Podsetimo, više do zuba naoružanih i maskiranih pripadnika kosovske policije ROSU upalo je jutros nešto pre šest sati u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici.

- Pod izgovorom nastavka nekakve akcije pod nazivom ''Brezovica'', oko 15 pripadnika ROSU, dugim cevima uperenim u starce i žene, pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života - saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Do ove akcije, naglašava, dolazi dan pred obeležavanje Pogroma nad srpskim narodom na KiM 17. marta 2004. godine i pokazuje da akcija nema veze ni sa kakvom navodnom borbom protiv korupcije nego je jedini cilj da se zastraši srpski narod, unese nemir u srpske sredine i preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

U prilog tome svedoči i činjenica da su albanski političari i prethodnu akciju tempirali na Badnji dan, baš uoči obeležavanja Božića, najvažnijeg praznika Srba, rekao je Petković.

Uprkos ovim bestijalnim pritiscima, naglasio je on, Srbi na Kosovu i Metohiji neće se pokolebati ni slomiti i nastavićemo da čuvamo mir i stabilnost u ova krizna vremena koja su zadesila Evropu i svet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a