DEŽURNI LOBISTI PROTIV BEOGRADA: U Evropskom parlamentu postoji neformalna grupa koja temeljno radi na blaćenju naše države i rukovodstva

D. M.

11. 03. 2022. u 10:14

POSLEDNjOM rezolucijom nastavljena je serija pritisaka na Srbiju, koju poslednjih meseci u Evropskom parlamentu predvode dobro poznati lobisti protiv naše zemlje.

ДЕЖУРНИ ЛОБИСТИ ПРОТИВ БЕОГРАДА:  У Европском парламенту постоји неформална група која темељно ради на блаћењу наше државе и руководства

Kremen Grošelj, Viola fon Kramon i Tonino Picula / Foto Profimedia/EP

Akcije u kojima se bezrezervno kritikuje uglavnom predvode hrvatski poslanik Tonino Picula, Slovenac Kremen Grošelj i Nemica Viola fon Kramon, koja se, inače, zdušno zalaže za nezavisno Kosovo.

Oni su u prethodnom periodu koristili svaku priliku da bez obzira na temu dokumenta koji Evropski parlament usvaja, obavezno u tekst ugrade i formulacije o sve većem uticaju Pekinga i Moskve u Srbiji i papagajska ponavljanja o "malignom uticaju" Rusije u regionu i našoj zemlji. To je, recimo, bio slučaj i kada je krajem prošle godine u EP usvojen dokument "o prisilnom radu u fabrici 'Linglong' i protestima za zaštitu životne sredine u Srbiji", gde su se takođe pominjale Rusija i Kina.

Oprobani lobisti protiv Srbije u EP tada su tražili i da se Srbija kazni i da joj se ne dozvoli da napreduje u evropskim integracijima, odnosno da vrh Evropske unije ne donese odluku o otvaranju novih klastera. To se, međutim, nije dogodilo, pa je naša zemlja u decembru otvorila pregovore o oblasti 4, koja se odnosi na zelenu agendu i održivu povezanost.

Viola fon Kramon bila je i u prvim redovima onih koji su se ustremili na Srbiju po izbijanju ukrajinske krize, pa je našoj zemlji pretila izolacijom ukoliko ne osudi poteze Moskve i ne pridruži se sankcijama. Picula je, pak, pre nekoliko dana iskoristio javnu raspravu o Ukrajini u EP da takođe napadne Srbiju. On je bez imalo skrupula rekao kako ga situacija u Ukrajini podseća na srpsku agresiju na Hrvatsku pre 30 godina, zaboravljajući da napomene da je Zagreb protivpravno oduzeo Srbima status konstitutivnog naroda i tako udario na SFRJ.

Pojedini iz srpskog državnog vrha već duže upozoravaju da neki u EP, koji se u svojim zemljama ne pitaju ništa, očigledno svoje frustracije pokušavaju da leče na našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024