ALBANCI SA KiM KRENULI DA RATUJU PROTIV RUSA: Zadržani na ukrajinskoj granici, preti im zatvor

Novosti online

09. 03. 2022. u 14:14

DVOJICA Albanaca sa Kosova i Metohije koji su se uputili ka ukrajinskoj granici, želeći da se pridruže oružanim snagama Ukrajine, zadržani su na granici Ukrajine i Poljske gde su četiri sata ispitivani, prenosi Reporteri.

АЛБАНЦИ СА КиМ КРЕНУЛИ ДА РАТУЈУ ПРОТИВ РУСА: Задржани на украјинској граници, прети им затвор

Foto: EPA/ilustracija

Kanal 10 prenosi da oni nisu mogli da uđu u Ukrajinu i da su oko četiri sata ispitivani u vezi sa motivima zbog kojih žele da pređu granicu.

Aziz Behljulji i Ismet Šalja iz Suve Reke juče su izjavili da je jedan od razloga zbog kojih žele da se bore na strani Ukrajine to što ova zemlja nije priznala "nezavisnost" tzv. Kosova.

- Želimo da se podržimo i Sjedinjene Američke Države jer će možda posle toga Ukrajina priznati (tzv.) Kosovo - rekao je Šalja.

Inače, učešće u ratovima van teritorije Kosova i Metohije lažna država tretira kao krivično delo i svrstava se u akt terorizma, a zaprećena kazna je od tri do 15 godina zatvora.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI MOĆAN SNIMAK - Pogledajte noćni let helikoptera Ka-52

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)