VAŽNO ZA GRAĐANE SRBIJE! Ove mere je predstavio predsednik Vučić

Novosti online

08. 03. 2022. u 22:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Fokus" na televiziji B92 govorio je o aktuelnim dešavanjima u svetu i Srbiji, o merama oko nafte, benzina, pšenice, brašna i svega što zanima celu Srbiju.

ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ! Ове мере је представио председник Вучић

Foto: Printskrin/ B92

- Došao sam sa konkretnim odlukama. Danas je pripremljena odluka Vlade za smanjenje carina na određenu robu. To će se odnositi na naftu iz trećih zemalja ako bude bilo potrebe da bismo uspeli da obezbedimo punu snabdevenost tržišta. Odričemo se kao država toga zbog građana. Cena evrodizela je sada 179 dinara, a sutra već će biti 193. To se odnosi na veleprodaju. To NIS može da izdrži, ali ne mogu maloprodajni objekti. Sutra ili prekosutra će Vlada doneti odluku. Država će da plaća 20 odsto od ukupne akcize, država se toga odriče. Dakle, na sutrašnji dan pri tome bi cena bila 181 dinar, odnosno samo dva dinara više.

- Za poljoprivrednike donosimo odluku da na NIS-ovim pumpama ostaje cena 179 dinara najmanje narednih mesec i po dana. Na mesečnom nivou ovo je za nas gubitak veći od 35 miliona evra.

- U Evropi ih više brine kukuruz, a u Americi pšenica. Čekajte sad, Putin je dao svojoj Vladi rok da objavi šta je to što Rusija neće da izvozi. A onda čekajte, ako je pšenica na tom spisku, ode cena. A mi tu imamo prednost. Da vas obavestim, od četvrtka, neće više biti izvoza brašna i pšenice, kukuruza, ulja iz Srbije. 

Celo gostovanje predsednika Vučića pratite KLIKOM OVDE!

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama