VUČIĆ OTKRIO: U poslednjih 24 sata došlo je do strašnih poremećaja koji će delovati i na Srbiju

Novosti online

08. 03. 2022. u 21:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Fokus" na televiziji B92 govorio je o aktuelnim dešavanjima u svetu i Srbiji.

ВУЧИЋ ОТКРИО: У последњих 24 сата дошло је до страшних поремећаја који ће деловати и на Србију

Foto: Printskrin/ B92

- Voleo bih i nadam se, ali ne verujem da će doći do dogovora u Ukrajini. Ne mogu da nastupam kao analitičar da se ne bi pogrešno tumačili moji zaključci. Očekujem snažniji nastavak ruske ofanzive u narednim danima. Na žalost, voleo bih da kaže da očekujem da će se smiriti situacija. Za nas je važno da analiziramo dešavanja. U poslednjih 24 sata došlo je do strašnih poremećaja koji će delovati i na Srbiju - rekao je Vučić i dodao:

- Bajden je zabranio uvoz nafte. Na američkom tržištu je 3,4 posto ruske nafte. Očekujemo sutra odluku EU. Oko toga postoje različiti stavovi. 40 posto EU potreba za gasom oni dobijaju iz Rusije. Oko 30 posto nafte. To ne može lako da se nadoknadi, ni preko SAD, ni preko Katara. Zato je važno da sagledamo našu poziciju,. Već je Orban rekao da to ne može da se izdrži, bugarski premijer takođe. Ako odluka bude da se zabrani uvoz svih energenata, mi ćemo biti u problemu. Jer ne mogu da padnu sa neba. I mi sada tražimo odakle možemo da nabaljamo. Sada tražimo način da se snabdemo iz Trećih temalja. Danas je usvojena odluka vlade koja se odnosi na odricanje carine od prihoda za uvoz energenata iz trećih zemalja - rekao je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)