SINIŠA MALI O REAKCIJI SRBIJE: Znamo kako da reagujemo u doba krize, svega imamo

Novosti online

06. 03. 2022. u 21:37

POSLEDNjE dve godine toliko toga se desilo da svet više nije isti, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

СИНИША МАЛИ О РЕАКЦИЈИ СРБИЈЕ: Знамо како да реагујемо у доба кризе, свега имамо

Foto printskrin Pink

Ministar je podsetio na pravovremenu reakciju države za vreme pandemije virusa korona, na nabavku vakcina, lekova, izgradnju kovid-bolnica...

- Pomogli smo sa 8,8 milijardi evra našu privredu i naše građane - rekao je Siniša Mali i pohvalio stopu rasta Srbije.

On je rekao da je država sačuvala radna mesta i stabilnost u ekonomiji.

- Borimo se protiv nestašica. Ograničili smo cene najvažnijih životnih namirnica, a onda i cene goriva. Uprkos ogromno porastu cene energenata u svetu, građani Srbije neće videti nijedan dinar povećan račun za struju - rekao je ministar.

Objasnio je i da nema nestašica u prodavnicama, ali i podsetio na činjenicu da je država nabavila hranu za robne rezerve. On je dodao da "svega imamo" i da je "odgovorna država pokazala da zna kako da reaguje u doba krize".

- Smejali su se Vučiću zbog toga, ali tako radi ozbiljna država. Magacini su puni! Nema mesta panici. Imate odgovornu državu, stabilne javne finansije. Srbija danas zna da odgovori na krizu - rekao je Mali.

Takođe, veoma je važno što je kurs ostao stabilan, rekao je ministar u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju