SELAKOVIĆ I ALBARES: Izvanredni odnosi Srbije i Španije

Tanjug

23. 02. 2022. u 22:45

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Madridu sa ministrom inostranih poslova Španije Hozeom Manuelom Albaresom Buenom, u okviru prve zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića toj zemlji.

СЕЛАКОВИЋ И АЛБАРЕС: Изванредни односи Србије и Шпаније

Foto Tanjug

Selaković i Albares konstatovali su da su odnosi Srbije i Španije izvanredni, izrazivši zadovoljstvo zbog čestih susreta na visokom i najvišem nivou, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar Selaković, koji se sa ministrom Albaresom sastao nedavno na marginama ministarskog sastanka OEBS-a u Stokholmu, pozvao je španskog kolegu da ubrzo dođe u posetu Beogradu.

Zahvalivši i ovom prilikom Španiji na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, Selaković je sagovornika upoznao sa situacijom na KiM i tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno, on je upozorio na konstantne provokacije na terenu i činjenicu da Priština ne sprovodi obaveze preuzete Briselskim sporazumom, dok je, sa druge strane, Beograd posvećen dijalogu, miru i stabilnosti u regionu.

Ministar Selaković je, takođe, zahvalio Španiji na podršci evrointegracijama Srbije, istakavši da Srbija ostaje čvrsto opredeljena za jedan od svojih najvažnijih strateških ciljeva, a to je punopravno članstvo u EU.

Dvojica ministara razgovarala su i o proširenju ekonomske saradnje i daljem usaglašavanju ekonomskih sporazuma između Srbije i Španije.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina