U PRAGU ODRŽAN PROTEST PROTIV OTIMANJA KOSMETA: Geopolitički interesi odvajaju KiM od Srbije

Novosti online

18. 02. 2022. u 01:05

U PRAGU je u četvrtak održan protestni miting povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, u organizaciji udruženja Prijatelji Srba na Kosovu.

У ПРАГУ ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ОТИМАЊА КОСМЕТА: Геополитички интереси одвајају КиМ од Србије

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić

Kao i ranijih godina – protest se održava na godišnjicu secesije srpske južne pokrajine – jedan od govornika je bio poslanik u češkom parlamentu za pokret Sloboda i direktna demokratija Jaroslav Foldina.

Po njegovom mišljenju, smisao protesta je ukazivanje na kršenje međunarodnog prava. Takođe, kako je napomenuo, rešenje problema bi trebalo da bude zasnovano na međusobnom dogovoru Srba i Albanaca. Foldina je ocenio i da iza secesije Kosova stoje i geopolitički interesi velesila, prenosi portal Geopolitikon.

Pored Jaroslava Foldine, na protestu su govorili Vaclav Dvoržak, režiser i direktor udruženja koje je organizovalo miting, poslanik Evropskog parlamenta iz pokreta Sloboda i direktna demokratija i nekadašnji češki ministar zdravlja Ivan David, kao i bivši češki ministar spoljnih poslova i predsednik Generalne skupštine UN Jan Kavan.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - ŽIVELA SRBIJA: Poruka na Kuli Beograd za Dan državnosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SEDNICA U NEDELJU? Opozicija odlaže sednicu parlamenta