NOVO PRIZNANJE MILOŠU ZEMANU: Predsednik Češke Republike član Češko-srpske asocijacije uzajamne saradnje

Novosti online

26. 01. 2022. u 22:21

PREDSEDNIK Češke Republike Miloš Zeman je danas u svojoj kancelariji na Praškoj tvrđavi, uz prisustvo predsednika Češko-srpske asocijacije uzajamne saradnje Radima Panenke, potpisao svoju prijavu za članstvo u našoj asocijaciji.

НОВО ПРИЗНАЊЕ МИЛОШУ ЗЕМАНУ: Председник Чешке Републике члан Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње

Foto AP

Predsednik republike je ovim činom zvanično izrazio podršku našim delatnostima u oblasti razvoja češko-srpskih odnosa, koji imaju istorijsku tradiciju još od vremena prvog čehoslovačkog predsednika Tomaša Garika Masarika.

Miloš Zeman je već duže vreme poznat po svom pozitivnom odnosu ka Srbiji i srpskom narodu. Potpis prijave za članstvo u našoj asocijaciji shvatamo kao potvrdu ove tvrdnje. Od srca želimo dobrodošlicu u naše redove predsedniku Češke Republike.

Češko-srpska asocijacija uzajamne saradnje na čelu sa predsednikom Radimom Panenkom i upravnim odborom, koji čine Marian Stepanović i Katarina Buđevac, izražavaju najdublju zahvalost gospodinu predsedniku Zemanu za njegovu nesebičnu podršku, koju je našoj asocijaciji izrazio usmeno još pre početka njenog postojanja, a sada je i potvrdio svojim zvaničnim potpisom. Igrom slučaja se ovaj događaj odigrao na dan devetogodišnjice, kada je Miloš Zeman po prvi put izabran za predsednika, a takođe i dan pre proslave Sv. Save, velikog zaštitnika srpskog naroda.

Češko-srpska asocijacija uzajamne saradnje je osnovana polovinom prošle godine sa ciljem da pre svega pomogne u razvoju međusobnih odnosa naših dveju država Češke i Srbije na građanskom, društvenom i ekonomskom institucijalnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)