JEDNA ZEMLJA EU JE PROSLEDILA OPERATIVNA SAZNANJA: Predsednik Vučić o atentatu koji kriminalci pripremaju na njega

Novosti online

22. 01. 2022. u 21:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras građanima prvi put nakon što je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obavestio javnost da se na predsednika priprema atentat.

ЈЕДНА ЗЕМЉА ЕУ ЈЕ ПРОСЛЕДИЛА ОПЕРАТИВНА САЗНАЊА: Председник Вучић о атентату који криминалци припремају на њега

Foto: Printscreen

- Dobio sam informaciju, to je jedna zemlja EU prosledila, operativna saznanja, i oni su dali detalje, hvala im na tome. Ja ne mislim da ljude to treba da zanima, oni imaju i svoje probleme, a ne da ih mi opterećujemo svojim stvarima - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je ponosan na činjenicu da godinu i dva meseca nije bilo nijednog mafijaškog ubistva.

- Video sam nekih 7 imena u tom dopisu. Nisu uopšteno govorili, već konkretno, tu su uvezani ljudi sa imenom i prezimenom iz više zemalja. Nikoga od njih nisam video niti čuo za njih, pa ne postoji nijedna lična stvar. Da li je to istina, ja ne mogu da tvrdim, a nadležni preduzimaju sve mere - rekao je predsednik.

Vučić je kazao da je Srbija zadala jak udarac mafiji prošle godine, i da je svestan da to mnogima smeta, i da je mnogima u interesu destabilizacija Srbije.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izvestio javnost da je MUP zvanično obavešten o aktivnostima organizovane kriminalne grupe čiji je cilj atentat na predsednika Vučića.

Kako je Vulin saopštio, atentat je planiran za februar.

- Obavešteni smo o postojanju kriminalne grupe koja sprema atentat na Aleksandra Vučića. Na čelu ove kriminalne organizacije je Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana - rekao je Vulin.

VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti