BRUKA OD ČOVEKA! Kokanu Mladenoviću neprijatno od srpskih zastava

Novosti online

13. 01. 2022. u 18:55

KOKAN Mladenović, pozorišni reditelj, u intervjuu za "Vreme" dao je sramnu izjavu koja glasi da "nije prijatno kretati se Suboticom u kojoj su svi bulevari okićeni neonima u bojama srpske zastave"!

БРУКА ОД ЧОВЕКА! Кокану Младеновићу непријатно од српских застава

Foto: P. Milošević

- Mora da postoji potreba za nadom, verom. Mi smo tu veru kompenzovali verujući u Jugoslaviju. To može da bude vera u demokratiju, u bolji svet, u sopstvenu zemlju - kaže Mladenović. Naravno, ne ovako kako naša zemlja pokušava da napravi kult države Srbije obesnim kićenjem zastava po selima i gradovima. Radio sam u Subotici i bilo mi je tako uvredljivo postavljanje spomenika kralju Petru Oslobodiocu. Ne zato što što imam išta protiv te, ipak pozitivne ličnosti u našoj istoriji, nego zato što imam nešto protiv nasilnog načina na koji je spomenik umetnut u gradsko jezgro, protiv načina na koji je to napisano isključivo ćirilicom - dodao je Mladenović.

- Nije prijatno kretati se Suboticom u kojoj su svi bulevari okićeni neonima u bojama srpske zastave. To je vulgarno i stvara omladinu koja čuva grafite Ratka Mladića, organizuje navijačke grupe i mrzi sve drugo i drugačije. To je za moju generaciju potpuno šokantno. Odrastao sam u Nišu u vreme Jugoslavije, vreme Nesvrstanih, Nišu prepunom grčkih, arapskih studenata. Bili smo ponosni što imamo priliku da ih upoznamo. Posle je počelo da se mrzi sve drugačije - zaključio je Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)