KO IZAZIVA ANTISRPSKU HISTERIJU? Predsednik Vučić za "Novosti" o pritiscima na našu zemlju

Novosti online

31. 12. 2021. u 15:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za "Večernje novosti" govorio je o tome šta Srbiju očekuje u 2022. godini, šta mu u političkom smislu unosi nemir, i ko su glavni generatori pritisaka na našu zemlju.

КО ИЗАЗИВА АНТИСРПСКУ ХИСТЕРИЈУ? Председник Вучић за Новости о притисцима на нашу земљу

Foto Dragan Milovanović

Vučić je otkrio ko izaziva antisrpsku histeriju u regionu i odgovorio na optužbe da je spreman da prizna Kosovo. Za "Novosti" je ispričao i kada planira da napusti čelo Srpske napredne stranke koju je doveo na tron najjače partije u zemlji.

Kako gledate na oživljavanje antisrpske histerije u regionu, stvaraju se nove osovine protiv Beograda, pre svega na relaciji Priština-Zagreb, tu je političko Sarajevo, ostaci Đukanovićevog režima u Crnoj Gori?

- Videli su da Srbija više nije krpa za gaženje i džak za udaranje kao što je bila, ni u vojnom ni u svakom drugom smislu, da je brže osnažila nego što su očekivali, pre svega ekonomski. Onda su seli i dogovorili se: moramo da ih ocrnimo pred Evropom i Amerikancima, jer neće nam poverovati ako to radimo pojedinačno, ali hoće ako to radimo zajedno. Priština i Zagreb će se, bez obzira ko je ovde na vlasti, truditi da spreče napredak Beograda. Nama je to potpuno jasno i u skladu sa tim delimično menjamo i svoj odnos i ponašanje. Moramo da nastavimo da snažimo. Od šeika Mohameda i Kalduna, šefa Mubadale, naučio sam - kada ubrzano rasteš i pretekneš zemlje u okruženju, više ne smeš da čekaš da te ponovo sustignu, već moraš da praviš sve veću razliku. Očekujemo da sledeću godinu završimo sa 58 milijardi evra BDP, a ukoliko nam prilike budu išle naruku, i nešto preko toga. To je veliki rast.

Ceo novogodišnji intervju možete pročitati u trobroju našeg dnevnog lista koji se nalazi u prodaji od petka, 31. decembra.

Foto: Novosti

Razgovor predsednika Srbije sa glavnim i odgovornim urednikom "Novosti" Miloradom Vučelićem, zamenikom glavnog urednika Milanom Babovićem i novinarkom Političke rubrike Danijelom Milinković, moći ćete da pogledate i na video platformi "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!