KO STOJI IZA PRITISAKA NA SRBIJU? Vučić za "Novosti" o potezima Bajdenove administracije i Brisela

Milorad VUČELIĆ - Milan BABOVIĆ - Danijela MILINKOVIĆ

31. 12. 2021. u 08:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za "Večernje novosti" govorio je o tome šta Srbiju očekuje u 2022. godini, šta mu u političkom smislu unosi nemir, i ko su glavni generatori pritisaka na našu zemlju.

КО СТОЈИ ИЗА ПРИТИСАКА НА СРБИЈУ? Вучић за Новости о потезима Бајденове администрације и Брисела

Foto Dragan Milovanović

Vučić je otkrio ko izaziva antisrpsku histeriju u regionu i odgovorio na optužbe da je spreman da prizna Kosovo. Za "Novosti" je ispričao i kada planira da napusti čelo Srpske napredne stranke koju je doveo na tron najjače partije u zemlji.

Smatrate li da je Bajdenova administracija glavni generator pritisaka, i na vas lično i na državu, s obzirom na oživljavanje "klintonovštine" u Beloj kući i povratak prevaziđene buldožer diplomatije?

- Ne mislim da je Vašington taj koji prevashodno stoji iza pritisaka, pre su to neki krugovi u Evropi koji su dugo bili u opoziciji a sada se dočepali vlasti.

Ceo novogodišnji intervju možete pročitati u trobroju našeg dnevnog lista koji se nalazi u prodaji od petka, 31. decembra.

Foto: Novosti

Razgovor predsednika Srbije sa glavnim i odgovornim urednikom "Novosti" Miloradom Vučelićem, zamenikom glavnog urednika Milanom Babovićem i novinarkom Političke rubrike Danijelom Milinković, moći ćete da pogledate i na video platformi "Novosti"

Video intervju biće objavljen u subotu, 1. januara 2022. u 10 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)