DOK se Dragan Đilas, Marinika Tepić, Jeremić, Zelenović, Borko Stefanović... danas bore protiv Rio Tinta, ONI su potpisali Sporazum sa Ujedinjenim Kraljevstvom 2002, a ratifikovali ga 2004, zbog kog nam prete ogromne kazne koje ćemo isplatiti Rio Tintu ako odustanemo od projekta.

Nebojša Berak

30.12.2021. 17:31

Hajde lepo objavite ta dokumenta i da vidimo ciji su to potpisi i sta pise i zasto bi placali kaznu. Ako je to tako onda potpisnici i svi poslanici moraju da plate iz svog dzepa konfiskacijom kompletne imovine i sve do jedan na robiju.

Marko

30.12.2021. 20:01

Svaka država želi da zna da li leži na rudnom bogatstvu. Zato nije problem da se angažuje firma koja to može da istraži. Nakon toga se tek razmatraju opcije da li ruda ima dovoljno, da li je njihova eksploatacija isplativa i da li se time ne ugrožava životna sredina. Prema tome svi ti početni sporazumi posle dvehiljadite su u redu. Svi smo se oduševili činjenicom da kod nas ima litijuma, ali smo onda saznali da će njegova eksploataciaj izazvati katastrofu. I zato sadašnja vlast ima obavezu da to zaustavi, a ne da se poziva na nešto što je bilo 2002. godine.

Miki Zg

31.12.2021. 09:21

Nabrojani kriminalni političari ,danas lažni ekolozi i dušebrižnici upravo žele prekid potpisanih ugovora 2004 i država Srbija da plati stotine miliona dolara penala ,odštete !