KO JE BIO BRANKO MARINKOVIĆ? Poznati pravnik koji je završio dva fakulteta - otkriven mogući uzrok smrti

S.S.R.

25. 12. 2021. u 19:53

BRANKO Marinković (41), zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine, preminuo je danas u Beogradu.

КО ЈЕ БИО БРАНКО МАРИНКОВИЋ? Познати правник који је завршио два факултета - откривен могући узрок смрти

Foto: Printscreen/Parlament.rs

Marinković je danas preminuo u svom stanu na Voždovcu oko 16 časova. Uzrok smrti je najverovatnije infarkt. Pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Branko Marinković rođen je 2. oktobra 1980. godine, a živeo je i radio u Beogradu. Po zanimanju je bio diplomirani pravnik. Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa - Pacific intercultural exchange - kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu i Elektronskom fakultetu u Nišu, a završio je i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu.

Jedan je od pobednika međunarodnog takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 - odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.

Bio je savetnik u Generalnom sekretarijatu Narodne skupštine 2014. godine, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine od 2014. godine i zamenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016.

Aktivno je govorio engleski jezik, a služio se francuskim i bugarskim.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić upitio je danas saučešće povodom smrti zamenika generaalnog sekretara Narodne skupštine Branka Marinkovića.

- Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak, izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posvetio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu - navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.

Povodom smrti Branka Marinkovića se oglasila i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, koja je uputila telegram saučešća njegovoj porodici.

- Sa velikom tugom sam primila vest o iznenadnoj smrti Branka Marinkovića. Njegov prerani odlazak je veliki gubitak za sve koji smo ga poznavali i koji smo imali priliku da sa njim sarađujemo. Pamtićemo ga kao čoveka koji je sa velikom posvećenošću, izuzetnom energijom i svojim znanjem i stručnošću doprinosio radu Narodne skupštine. U ovom tužnom trenutku, primite izraze mog najdubljeg saučešća - navodi se u saučešću, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

BONUS VIDEO: POTRESAN GOVOR IVICE DAČIĆA - Poslednji pozdrav velikom prijatelju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

(UŽIVO) VIHOR 2024: Sve spremno za veliku vojnu vežbu - očekuje se dolazak predsednika Vučića