OSTALE SAMO ALBANSKE: Zastava tzv. OVK uklonjena iz Bošnjačke mahale u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

D.Z.

09. 12. 2021. u 20:23

ZASTAVA sa amblemom tzv Oslobodilačke vojske Kosova koja je u ponedeljak noću postavljena u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici ukloljena je.

ОСТАЛЕ САМО АЛБАНСКЕ: Застава тзв. ОВК уклоњена из Бошњачке махале у Косовској Митровици (ФОТО)

Foto: D.Z.

Međutim, na svojevrsnoj žici pored kablova za električnu energiju i dalje su ostale albanske zastave sa dvoglavim orlom koje su ovde iznova postavljene 28. novembra za Dan zastave Albanije.

Foto: D.Z.

Inače, pomenuta zastava, za koju se pretpostavlja da su je postavili mlađi Albanci, nalazila se između nekoliko albanskih zastava koje nisu uklonjene, a koje su u ovom delu naselja u jednoj od ulica koja povezuje južni i severni deo grada uvek prisutne.

Foto: D.Z.

Inače, Bošnjačka mahala jedno od tri multietnička naselja u severnom delu Mitrovice poznata je kao naselje sa trgovinskim radnjama, ali i kao mesto “poprišta incidenata “ između Albanaca i Srba.

Foto: D.Z.

Iako u naselju neprestano dežuraju pripadnici policije kao i italijanski karabinjeri, albanske zastave su uvek prisutne u ulici idući od istočnog tzv. železničkog mosta ka severnom delu grada. Inače, poslednjih mesec dana albanske zastave postavljene su sa obe strane puta od administartivnog prelaza Merdare do Podujeva. Zastave su postavljene na uličnoj rasveti u dužini od nekoliko kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024