DRUGI KRUG LOKALNIH IZBORA NA KiM: Manja izlaznost, večeras preliminarni rezultati

D.Z.

14. 11. 2021. u 18:42

NA Kosovu i Metohiji danas se održava drugi krug lokalnih izbora u 21 od 38 opština , među kojima i u većinski srpskoj opštini Klokot u kojoj su kandidati za predsednika opštine Vladan Bogdanović iz Srpske liste i Strahinja Spasić iz GI Srpska narodna sloga.

ДРУГИ КРУГ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА НА КиМ: Мања излазност, вечерас прелиминарни резултати

Foto: D. Novković

Od sedamnaest opština u kojima su izabrani gradonačelnici u prvom krugu su devet opština sa srpskom većinom. 

To su Gračanica, Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Štrpce, Parteš, Novo Brdo i Ranilug gde je najviše odbornika osvojila srpska lista.Inače, prema podacima Centralne izborne komisije, do 15 časova na KiM pravo glasa iskoristilo je 23,55 odsto birača.

Vladajući pokret Samoopredeljenje premijera Aljbina Kurtija u drugom krugu izbora ima kandidate u 12 opština a kako prenose elektronski meidji na KiM očekuje se da Samoopredeljenje trijumfuje u Prištini, Podujevu, Kosovskoj Kamenici, jer su kandidati za gradonačelnike, odnosno predsednike opština te partije dobili najviše glasova u prvom krugu iako to nije bilo dovoljno za pobedu.

Birališta će biti zatvorena u 19,00 časova, a dva sata kasnije očekuju se preliminarni rezultati.

Međutim, procene su da će u ovom krugu izaći manje birača nego u prvom krugu.

BONUS VIDEO: Miodrag i Mirjana Sofronijević - Stric i strina Srbina koji je ranjen na Kosovu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HAG KAO DEŽURNI ADUT ZA UCENE: Poziv Mehanizma na saslušanje radikala zbog otkrivanja tajnih podataka samo je vid političkog pritiska